Майка ми и свекърва ми изискват от мен да простя на съпруга си.

Телефонът ми вече “гори” от обаждания. Майка ми и свекърва ми изискват да простя на съпруга си, който ми изневерява. Те казват, че жената трябва да бъде мъдра и да запази брака на всяка цена. Аз не мисля така.

Омъжена съм само от една година. Имах обръщане към него. Просто нямам друго обяснение. Още от самото начало беше очевидно, че съпругът ми е лапнишаранин. но не се замислих много за това. Надявах се, че той ще се подобри, ще порасне, ще се успокои.

След сватбата всички проблеми се стовариха върху мен, въпреки че съпругът ми се прибра рано у дома. През уикендите той напускаше къщата и излизаше “със собствената си компания”. Казваше, че е уморен и има нужда да се откъсне от реалността и да смени обстановката.

Аз самата не обичах шумните партита, затова си седях вкъщи и си гледах сериалите. От време на време се срещахме с приятели, но срещите ни не продължаваха повече от час.

Майка ми и свекърва ми казваха, че това е добре. Те казват, че мъжете имат нужда от почивка, не може да се държат под чехъл. Послушах ги и се свих на кълбо. Макар че първоначално ба нямах намерение да следвам примера на домакините, все пак се вслушах в съветите им.

Колегите твърдяха, че съпрузите трябва да почиват заедно. Ако съпругът обича, трябва да бъде до жена си, а не да бяга при приятелите си. Но аз се отдръпнах и се доверих на по-старото поколение. Напразно.

Няколко месеца по-късно забременях. Съпругът ми беше много щастлив и отиде да празнува с приятелите си, а не с мен. Едва тогава в главата ми се прокраднаха глупави мисли, но майка ми и свекърва ми отново ме успокоиха.

Бях тъжна и самотна. Съпругът ми, дори когато си беше вкъщи, се занимаваше с делата си. Не си говорехме, не прекарвахме времето си заедно – нямахме нищо общо помежду си. Когато свекърва ми разбра, че оказвам натиск върху съпруга си и изисквам внимание, тя отприщи скандал. Виждаш ли, не можеш да се държиш така, иначе той ще си тръгне. Веднага ми беше запушена устата.

След раждането нещата само се влошиха. Съпругът ми дори не се появи за изписването. Родителите и приятелите ми ме прибраха. Свекърва ми каза, че е празнувал раждането на сина си с приятели. Не бива да го търсиш, скоро ще се върне. Дали думите ѝ ме накараха да се почувствам по-добре? Не знам…

Съпругът ми замина за няколко дни. През това време едно младо момиче започна да ми пише в социалните мрежи и да ми казва, че сестра ѝ има връзка със съпруга ми. Тя ми изпрати снимки и различни доказателства. Момичето каза, че не може да си мълчи, защото вижда как семействата се разпадат заради тези странности.

Сякаш завесата беше паднала от очите ми. Той се беше виждал с този човек от една година. Защо не бях забелязал това преди? Можех да усетя миризмата на парфюма, можех да видя, че си пише съобщения през нощта, че дори не се прибира вечерһттр://…. Чаках и го обичах. Същия ден се обадих на ключар, за да смени ключалката и да сложи вещите на съпруга ми на стълбището. Жилището беше мое – той беше живял с майка си преди сватбата.

Два дни по-късно любимият ми се появи. Той се опита да отвори вратата. Тогава видял куфара, взел го и отишъл при майка си. Свекърва ми започна да ми се обажда. Дори не исках да я слушам. Казах ѝ, че подавам молба за развод и сложих слушалката.

Тя дойде да ме види на следващия ден. Показах й цялата си кореспонденция и снимки. Отначало тя твърдеше, че всичко е било подставено лице. После започна да ми оказва натиск. Каза, че детето ще расте без баща. Но това не ме уплаши. По-добре без баща, отколкото с такъв баща. Особено след като синът ми почти не го вижда.

Сега се готвя да се развеждам. А майка ми и свекърва ми продължават да ми се обаждат и да изискват да простя на съпруга си. Те казват, че трябва да прощаваш, така се живее. Аз мисля, че не разрушавам семейството. Просто го нямаме и никога не сме го имали.

 

 

Rate article
Майка ми и свекърва ми изискват от мен да простя на съпруга си.