Лиза отиваше към полета си, когато чу глас на млад мъж, който ѝ предложи помощ. Когато се обърна, тя се оказа в неочаквана ситуация.

28 години по-късно Лиза взела решение да преодолее страха си от височини. Това решение идва след най-разрушителното предателство в живота ѝ: съпругът ѝ я напуска заради най-близката ѝ приятелка след седем години брак. С тези мисли в главата си Лиза се отправи към изхода, влачейки след себе си куфара си, който сякаш се съпротивляваше на всичките ѝ усилия. “Госпожо, позволете ми да ви помогна” – изведнъж се чу глас зад гърба ѝ. Лиза се обърна и забеляза млад мъж, който посегна към куфара ѝ. “Благодаря, но мога да се справя сама” – отвърна Лиза. “Мисля, че пътуваме с един и същи полет, може би мога да помогна?” – отново предложи той. “Не разбрахте ли първия път? Нямам нужда от помощ, мога да се справя сама.” Лиза се настани обратно на седалката си и започна да възпроизвежда в ума си събитията от последните няколко дни. “Наистина ли това е само съдба?” – промълви тя, когато до нея седна познат мъж. “Господине, пак ли сте вие? Защо ми се случва това?” Лиза се зачуди на глас   .

няколко минути по-рано той беше убедил стюардесата да размени местата, за да може да седне до годеницата си, която имаше силен страх от височини и за първи път пътуваше със самолет. “Между другото, не мисля, че ми казахте името си – попита непознатият. “Аз съм Лиза и се надявам, че това е краят на разговора ни.” С целия си вид Лиза даде да се разбере, че не иска да го опознава повече. “Аз съм Артър, приятно ми е да се запознаем – протегна ръка той, която остана да виси във въздуха. Лиза показа недоволството си от присъствието на Артър, но тайно изпита облекчение, когато той седна до нея. През целия полет той разказваше на Лиза истории за първия си опит със самолет, като подчертаваше колко често пътува по работа и разчита повече на самолетите, отколкото на влаковете. Когато Лиза пристигна на летището, тя осъзна, че по време на целия полет нито веднъж не е помислила за височината, за бившия си съпруг или за бившия си приятел. На летището тя забелязва обява за апартамент под наем   .

Лиза бързо набра номера и се уговори да се настани на следващия ден. Междувременно тя извика такси и отиде в хотела. Както било уговорено, Лиза слязла в кафенето, където трябвало да се срещне със собственика на апартамента и да вземе ключовете. Докато чакала, тя случайно разляла върху себе си чаша кафе. “Каква среща! Изглежда, че не си имала много добър старт на деня си” – внезапно се появи Артър. “Нека отгатна защо” – отвърна Лиза с обичайния си леден тон. “Един мой приятел наема апартамент в града, но го няма тук. Вчера той се обади и каза, че се е нанесла нова наемателка на име Лиза. Градът ни е малък и няма много Лизи, нали знаеш…” “Само това ми трябваше… Е, дай ми ключовете, предполагам – отвърна Лиза. Така започна романът на Лиза и Артър, който продължи цял живот. Преди две години двойката официализира връзката си. Лиза се чувстваше като най-щастливата жена на света, а Артър продължи да се грижи за съпругата си дори след раждането на втория им син.

 

Rate article
Лиза отиваше към полета си, когато чу глас на млад мъж, който ѝ предложи помощ. Когато се обърна, тя се оказа в неочаквана ситуация.