Леля ми дойде с дъщеря си и зет си на гости, донесоха месо и скъпо вино, но майка ми ги изхвърли през вратата.

Майка ми има голямо семейство. Имала е шест братя и сестри, но сега са останали трима. Майка ми и една от лелите ми живеят в едно и също село. Те работят през лятото, а през зимата живеят от това, което изкарват през сезона. Ние и те, разбира се, също имаме зеленчукова градина, която обработваме.

Другата сестра на мама живее в града. Тя има просторен апартамент и къща край езерото. Съпругът ѝ работи като директор в строителна компания. Разбира се, те не винаги са живели по този начин. Живели са и в провинцията и мама и леля ми винаги са им помагали с каквото могат. Но после се замогнаха и забравиха за нас.

Един ден майка ми случайно разбра, че сестра ѝ е омъжила дъщеря си. Отначало се изненада, но после се престори, че не знае, защото я беше срам пред хората. Разбира се, коя не би се срамувала, ако собствената ѝ сестра не я покани на сватбата на дъщеря ѝ.

Мама се прибра вкъщи и разказа на леля си за всичко. Лелята също била шокирана Тя също била много наранена. Решиха да й се обадят и да я поздравят, за да се разкайва. Но тя казала едно сухо “благодаря” и закачила слушалката.

Сигурно обаче нещо се е раздвижило в нея и тя решила да дойде. За съжаление майка ми беше много обидена и реши да изхвърли нея и семейството ѝ през вратата. Тя каза, че щом ги е срам да ни поканят в ресторанта, защото сме селяни, а те са аристократи, не бива да идват в нашата къща.

Съпругът на леля ми каза, че да, те се срамуват от нас и ако отидем в ресторанта, целият ресторант ще мирише на свинско. Това много нарани майка ми и тя им каза никога повече да не идват в къщата ни и че не иска да ги вижда. Другата леля, разбира се, подкрепи майка ми и също каза, че не иска повече да говори с тях.

 

Rate article
Леля ми дойде с дъщеря си и зет си на гости, донесоха месо и скъпо вино, но майка ми ги изхвърли през вратата.