Когато каза това, Саманта се обърна и си тръгна. А после отиде да подаде молба за развод.

Брачният им живот продължил 11 години. С течение на времето отношенията им се променили. Страстта избледня, но отношенията им все още бяха добри и спокойни. Всичко се променило в един злополучен ден, когато двойката отишла на гости на колегата на съпруга ѝ.

Саманта била много добра домакиня, затова не искала да си тръгне с празни ръце. Тя приготвила характерната си медена торта. В коридора на входа било тъмно, явно крушката била изгоряла и не била сменена навреме. Мъжът натисна звънеца на вратата и Саманта случайно усети, че един от чорапите ѝ се свлича, затова остави тортата настрана и седна да я поправи.

Когато рожденикът отворил вратата, Саманта все още се поправяла и някак си бързо поканила мъжа вътре, а вратата била заключена зад него. Саманта останала сама в тъмния коридор, незабелязана от никого

Жената се усмихна на глупавата ситуация, взе тортата в ръце и зачака да забележат, че я няма. Искаше да се пошегува, че всъщност е дошла да достави тортата. Въпреки че тортата тежала няколко килограма, тя продължавала да я държи и да чака вратата да се отвори, за да не развали добрата си шега.

Времето минаваше бързо, но никой не отваряше вратата.

Разбира се, празнуващият не беше в настроение да брои гостите, така че може и да не е забелязал, че я няма, както и останалите гости, но с какво толкова беше зает съпругът ѝ, че не беше забелязал изчезването ѝ? Тя беше там, но никой не се интересуваше от нея.

Измина половин час, а Саманта остана да стои с тортата в тъмния вход. Тя вече не се чувстваше щастлива, а тъжна и горчива.

На 55-ата минута мобилният ѝ телефон иззвъня    .

– “Къде си? Не мога да те намеря!” – попита един радостен мъж.

– Стоя на входа.

– Как? Не си ли влязла с мен? През цялото време ли бяхте там?

– Какво друго трябваше да направя?” “Не, не. Саманта отговори.

– Не разбирам…

Миг по-късно вратата се отвори и в коридора се появи мъж.

– “Това е доставката на тортата!” Саманта каза, като подаде на мъжа една торта. Разряза я внимателно. Довиждане.

саманта се обърна и си тръгна, докато казваше това. А след това отиде да подаде молба за развод. За по-малко от час един мъж и една жена бяха преобърнали напълно живота си     .

Какво бихте направили на мястото на Саманта?

 

Rate article
Когато каза това, Саманта се обърна и си тръгна. А после отиде да подаде молба за развод.