Когато баба ми разбра, че нося момиче под сърцето си, ме помоли за нещо. Бях много объркана от молбата ѝ.

с напредването на възрастта ми става все по-трудно да поддържам нормални отношения с баба ми. Тя напълно престана да ме разбира и да ме чува. А сега настоява да нарека дъщеря си Ребека. Щом разбрахме, че нося под сърцето си момиче, баба ми веднага каза, че ако не я кръстим Ребека, не можем да очакваме да я наследим. Опитах се да ѝ обясня стотици пъти, че това име не ни харесва. Но тя каза, че ако не изпълним молбата ѝ, баба ми ще препише апартамента ѝ на братовчед ми. Работата е там, че Ребека беше името на майката на баба ми. Мисля, че заплахите на баба ми са напълно неуместни. Само аз и съпругът ми можем да решим как ще се казва дъщеря ни   .

Баба ми все пак има двустаен апартамент и някакви спестявания. Но ние не се интересуваме от това. Повече ни интересува бъдещето на дъщеря ни. Надявах се, че поне майка ми ще прояви разбиране към тази ситуация, но тя не застана на наша страна. Каза, че заради нашето упорство ще останем без нищо. Според майка ми баба и нейните искания трябва да се уважават. Приятелката ми ме посъветва да кръстя детето с името, което баба ми искаше, и да променя името след нейната смърт. Само един човек подкрепи съпруга ми и мен – свекърва ми    .

Тя каза, че ако този апартамент трябва да отиде при мен, то той ще отиде. Без никакви обвързващи условия. По-късно дори съпругът ми каза, че това е чудесен вариант да получим добър двустаен апартамент в доста престижен район на града ни. Но той сякаш не осъзнава, че баба ми може да живее още много години. Разбира се, не желая смъртта ѝ, но не искам да развалям живота на детето си. Съпругът ми ме принуждава да взема решение, като казва, че лишавам дъщеря ни от дома ѝ. Не разбирам тези хора. Как може да са толкова меркантилни?

 

Rate article
Когато баба ми разбра, че нося момиче под сърцето си, ме помоли за нещо. Бях много объркана от молбата ѝ.