Камила предлага брак на приятеля си. След 16 години тя осъзнава, че всичко в живота ѝ се е оказало най-доброто!

Камила и Макс се срещат от една година. Камила искаше да заживее с него, но той не бързаше.

– Няма да можеш да живееш, майка ти, баща ти и брат ти са вкъщи. И моите родители са строги – отвърна Макс.

Родителите бяха наистина взискателни. Веднага казаха на момчето – докато не завършиш колеж, не си намериш работа, недей дори да мечтаеш за брак. Но Макс искаше да бъде с Камила, както твърдеше той.

Утре беше важен ден – годишнината на Камила и Макс. Камила беше решителна и стоеше в един антикварен магазин, избирайки подарък. Ръкавици, компаси, книги… всичко това я привличаше, но тя се нуждаеше от нещо друго. Тя искаше пръстен.

– Можем да го гравираме по ваша поръчка – предложи продавачката.

И Камила го направила, купила пръстен и поръчала гравирането “C+M”.

На следващия ден всички приятели се събрали в едно кафене. Очакваха героите на повода. Макс подари на Камила куп балони, роза и фенер, които трябваше да пуснат във въздуха. Камила се приближи до момчето, падна на едно коляно и направи това, което чакаше от дълго време:

– “Какво правиш, стани бързо. Не ме опозорявай.

– Ще стана, ако ми дадеш отговор.

Макс вдигна момичето и го изведе навън.

– Съвсем си се побъркал. Изчакахте момента, за да ме злепоставите пред приятелите ми? Не разбираш ли, че сега няма да се оженя. Дори още не работя. Какво си решил за мен?

И с това Камила и Макс се разделиха.

Бяха изминали шестнадесет години. Камила се омъжи за добър мъж, който я разбираше напълно, нямаше кавги. Живееха добре, пътуваха през уикендите до гората, до планината, до реката.

Веднъж Камила си поръчала хладилник. Мъжът ѝ бил на работа и трябвало да наеме товарачи. Мъжете били изключително груби, мат след мат, докато се качвали по стълбите. Единият от товарачите се върнал при колата, а другият останал да монтира хладилника. Той се обърна и Камила изтръпна. Пред нея стоеше подпухнал мъж, зъбите му бяха избити, дрехите му бяха мръсни.

– Макс, това ти ли си?

-О, Камила, добре си се настанила. Живееш тук спокойно. И аз се ожених два пъти, две дъщери от два брака. Продадох апартамента си и го разделих между съпругите си. Тук работя като товарач, стига ми за хляб. Може би тогава не трябваше да ти отказвам, сега щях да живея добре.

– И си мисля колко е добре, че всичко се е развило по този начин. Не бих искал да имам такова щастие.

 

Rate article
Камила предлага брак на приятеля си. След 16 години тя осъзнава, че всичко в живота ѝ се е оказало най-доброто!