Как сте бременна? С кого си изневерявала? Докторът ми каза, че съм безплодна!

Със съпруга ми много искахме да имаме деца. Имахме голям тристаен апартамент. Съпругът ми има високоплатена работа. Така че от финансова гледна точка бяхме готови за това. В продължение на четири години след сватбата се опитвах да забременея. Но не се получаваше.

Отидох на лекар. Реших, че трябва да се прегледам, да си направя всички изследвания. За щастие лекарят не потвърди страховете ми за безплодие и каза, че съм съвсем здрава.

– Кажете на съпруга си да дойде на контролен преглед.

Страхувах се, че съпругът ми ще откаже. Но той нямаше нищо против и на следващия ден си взе отпуск от работа и отиде в клиниката. Вечерта се върна у дома разстроен. Не отговаряше на обажданията и съобщенията ми.

– Не исках да се разстройва. Лекарят каза, че не мога да имам деца.

Дълго мислих какво да правя сега. В края на краищата не исках да се откажа от възможността да държа бебе в ръцете си.

Имаше възможност за изкуствено оплождане. Съпругът ми обаче се отказа от тази идея.

Предложих да осиновим бебе от сиропиталище. Съпругът ми помисли малко и се съгласи. Но искахме да направим всичко тайно, така че никой да не се досети, че това не е нашето дете.

Преместихме се със съпруга ми в друг град за шест месеца. Той работеше като програмист, така че лесно можеше да прави всичко от разстояние. И така, щяхме да се върнем с детето и всички щяха да разберат, че бременността и раждането ми са станали в друг град.

Бяхме се договорили за всичко и трябваше да дадем бебето направо от родилния дом. Онова, което беше изоставено от родителите. Съпругът ми и аз бяхме много щастливи.

Чакахме за местата, когато една сестра ни се обади и каза, че можем да дойдем да вземем детето. Тя ни донесе едно бебе, което спеше сладко. Взех го в ръцете си и го прегърнах. Вдишах миризмата му. Не мога да опиша с думи емоциите, които изпитах тогава. Беше момче. Той веднага се превърна в мое семейство. Нито за минута не го смятах за осиновен. Той беше мой.

Седмица по-късно се върнахме в родния си град. Получихме поздравления от приятели и роднини. Оттогава съм изцяло и напълно потопена в майчинството.

Но една вечер изгубих съзнание. Съпругът ми веднага извика линейка. Откараха ме за преглед. Лекарят ми каза думите, които бях чакала през целия си живот: “Вие сте бременна”.

Но съпругът ми прие тази новина много негативно.

– “С кого ми изневери? Как може да си бременна, ако аз съм безплоден?” – ядоса се той. И аз не знаех как се е случило това. В края на краищата нямах други мъже. Опитах се да успокоя любимия си. Уговорихме се, че утре ще отиде в същата клиника, където му поставиха разочароваща диагноза, и ще разбере какво не е наред.

На следващия ден съпругът ми се върна у дома с огромен букет цветя и пръстен. Той се извини.

Лекарят обясни, че понякога се случва така. Случва се грешка. И сега той е съвсем здрав.

Осем месеца по-късно ни се роди дъщеря, а сега съм бременна с третата. Тази бременност обаче е трудна за мен. Случва се – не можехме да имаме деца, а сега ще бъдем родители на много деца.

Смятате ли, че жените заслужават щастието на майчинството?

 

Rate article
Как сте бременна? С кого си изневерявала? Докторът ми каза, че съм безплодна!