Как хванах измамник, без да проверявам телефона му

Имах странно усещане, че приятелят ми ми изневерява. Непрекъснато си мислех да вляза в лаптопа или телефона му. После осъзнах, че това би ме свалило до неговото ниво, а аз можех да си позволя да направя повече. Ето какво направих:

1. обръщах повече внимание на това, което той казва.

Понякога хората, които изневеряват, си говорят сами, а той също го правеше. Беше дреболия, но аз я забелязах. Например един ден той каза, че в неделя ще ходи на работа, а седмица по-късно каза, че в този ден ще излиза с приятел.

2 Забелязах и промяна в кореспонденцията му.

Преди той ми пишеше често. Обичахме да си кореспондираме, но когато започна да ми изневерява, всичко се промени. Не ми пишеше много, дълго време не отговаряше на съобщенията ми – това не беше в неговия стил.

3 Излизах с негови приятели.

Знаех, че колкото повече време прекарвам с приятелите му, толкова повече отговори ще получа. Не само че понякога казваха ненужни неща, но и само от общуването им можех да видя, че нещо не е наред. Например, приятелят ми си купи нов лаптоп. Негов приятел го попита откъде има стария, а той преди това ми беше казал, че просто го е дал на този приятел. Във всеки случай разбрах, че очевидно старият му лаптоп е отишъл при тази жена.

4 Обърнах внимание на външния му вид.

Той започна да обръща повече внимание на външния си вид, започна да си купува нови дрехи и да се подстригва. И явно не се обличаше по този начин заради мен.

5 Започнах да разпитвам повече за работата му.

Разбрах, че той има нов служител , за който никога преди не беше говорил. Тогава разбрах, че между тях вероятно има нещо повече. Когато го попитах за това, той започна малко да се притеснява.

6 Той започна да прави неща, които бяха необичайни за него.

Изведнъж смени паролите на кредитните си карти. Искаше да си купи ваканционно жилище. Искаше да се вижда по-често с приятели или да се заеме с ново хоби. Променял се е твърде много, очевидно защото друга жена му е оказвала влияние.

7 Той престана да ме забелязва.

Докато аз обръщах повече внимание на думите и поведението му, той обръщаше по-малко внимание на мен. Той престана да забелязва, че плача, например. Започнах да усещам по-малко любов от него. Вече нямаше значение дали той има друга или не. Той просто вече не ме обичаше.

8 Обадих се на няколко души.

Когато той каза, че трябва да отиде на работа в почивния си ден, просто се обадих на колегите му и попитах дали е в офиса. Разбира се, че не беше. По същия начин се обадих на приятеля му, с когото уж беше излязъл и изчезнал за два дни. Приятелят също беше изненадан, че уж е бил с него.

9 Той се беше преоблякъл в леглото.

Имаше нови позиции и движения. Усещах по-малко емоционална близост. Беше просто секс.

10. Той никога не оставяше телефона си без надзор.

Вземаше го със себе си в банята и под душа. Казваше ми да не отговарям, ако звъни. Защити го с парола и дори не ми позволяваше да му се обаждам, когато телефонът ми беше изключен.

11 Интуицията ми все още ме притесняваше.

Опитах се да си кажа, че просто се навивам, но усещането не изчезваше. В крайна сметка го изоставих и това беше най-доброто, което можех да направя за себе си.

 

Rate article
Как хванах измамник, без да проверявам телефона му