– “Има ли значение, че живеем в граждански брак от две години? “Трябва да се прибереш вкъщи, не си бил поканен тук” – отвърна Алекс, сякаш бях непознат за него.

Не мога да бъда сигурна, че гражданският ми брак ме е научил на нещо. Слушах Алекс през цялото време и го гледах искрено в очите и си мислех, че това е достатъчно, за да живея щастливо до края на дните си, но не се получи така, както си мислех.

Когато се срещахме, той каза, че първо трябва да живеем заедно и след това да се оженим, и така и направихме. Доверявах се напълно на този човек, така че не мислех да споря.

Майка ми се опита да ме разубеди да заживеем заедно, без да сме се оженили, но дали някое влюбено момиче някога е било спирано от нечии думи? За мен нямаше значение кой какво ми е казал. За мен съществуваше само Алекс, неговото мнение и думи. Той се обиди от думите на майка ми, затова спря да й идва на гости, а аз го правех по-рядко, защото винаги имахме планове за съвместната ни почивка, а в делничните дни след работа бяхме толкова уморени, че не искахме да ходим никъде.

Живяхме така в продължение на две години. Една съботна сутрин се събудих и установих, че Алекс я няма. Започнах да му звъня, но той не отговаряше, затова започнах да звъня на приятелите си. Всички те не знаеха къде е, така че към обяд реших да отида при родителите му. Никога досега не бях ги посещавала сама и мисля, че те никога не са искали да го правя    .

Когато почуках на вратата, майка му отвори и ме помоли да се прибера вкъщи. Веднага усетих, че нещо не е наред, затова влязох вътре. Общият ми съпруг, родителите му, едно непознато момиче и родителите ѝ седяха на масата в хола. Когато попитах какво се случва, вече знаех отговора. Това беше една картина с маслени бои. Беше сватовство между Алекс и онази жена   .

– Има ли значение, че от две години живеем в граждански брак?

– Не, няма значение. “Трябва да се прибереш вкъщи, не си поканен тук – отвърна Алекс, сякаш бях непознат за него.

бях толкова объркана от това, което се случваше. Просто замръзнах, не можех да повярвам, че той иска да се ожени за друга, значи през цялото време ми е изневерявал, или на нея, ако е планирал да се ожени за нея? Макар че това нямаше значение.

Когато се прибрах вкъщи, събрах нещата си и си тръгнах. Алекс никога повече не се свърза с мен. Никога не бих могла да си представя, че той ще се окаже такъв човек. И майка ми се опита да ми отвори очите за него, но аз не исках да видя нищо.

 

Rate article
– “Има ли значение, че живеем в граждански брак от две години? “Трябва да се прибереш вкъщи, не си бил поканен тук” – отвърна Алекс, сякаш бях непознат за него.