“Или ти ще я вземеш, или аз ще я оставя на гарата и ще отговаряш за нея.” Съседът ми изкрещя върху мен!

“Имам предложение за теб”, каза съседката ми Анна и ми подаде 9-месечно бебе. Бях зашеметена, когато една вечер се прибрах вкъщи и неочаквано срещнах Анна, известна с неспокойния си семеен живот с четири деца и съпруг. Тя ме помоли: “Или ще вземете детето ми, или ще го оставя на гарата.”

Объркана и притеснена, аз отговорих: “Анна, не можеш просто така да оставиш децата си. Трябва да се върнеш у дома и да се грижиш за тях.” Но тя настояваше, че говори сериозно, и обясняваше, че със съпруга ѝ са решили да се преместят в града, за да работят. Планирали да оставят децата при баба им, но най-малката била само на 9 месеца и баба ѝ не можела да се справи с нея. Анна ме молеше да взема детето с мен    .

набързо приключих разговора с Анна и се върнах вкъщи, за да споделя невероятната новина със съпруга си. И двамата обмисляхме ситуацията, изпитвайки съжаление към малкото момиченце, едно невинно дете, което е останало нежелано. На следващия ден Анна дойде при мен на работа, този път трезва, с куфарче в едната ръка и дете в другата. Повтори ултиматума си, като не ми остави никакъв избор: “Или ти я вземаш, или аз я оставям на гарата и тя ще бъде твоя отговорност”.

Без да се колебая, взех момиченцето под своя опека. Междувременно Анна и съпругът ѝ отидоха на гарата. Никога не съм мислила, че едно дете може да бъде изоставено толкова лесно. Когато доведох момичето у дома, съпругът ми напълно подкрепи решението ни     .

Първите дни бяха трудни, тъй като детето плачеше и копнееше за познанство. Липсваха ѝ семейният уют, звукът на познати гласове и майчиното мляко. С течение на времето обаче ситуацията постепенно се подобри. Момиченцето се адаптира към новата среда, а ние със съпруга ми се влюбихме в нея. Когато момичето порасна, то изяви желание да стане лекар и продължи обучението си в града. По стечение на обстоятелствата тя нае апартамент с приятели и се оказа, че хазяйката им е сестрата на Анна.

Когато сестрата на Анна откри връзката, тя се свърза с мен, за да сподели откровението, тъй като фамилиите ни бяха еднакви, а дъщеря ѝ поразително приличаше на Анна. Решихме да не разкриваме истината на дъщеря ни, като ѝ позволим да живее спокоен живот, без да знае за борбата на родителите си с алкохолизма. Сестрата на Анна, жена с добро сърце, великодушно освободи дъщеря ни от наем и ние обяснихме това на дъщеря ни, сякаш беше близка семейна приятелка, за да избегнем всякакви неприятности.

 

Rate article
“Или ти ще я вземеш, или аз ще я оставя на гарата и ще отговаряш за нея.” Съседът ми изкрещя върху мен!