“И нека Кейт вземе парите откъдето си иска и да направи ремонт в апартамента!” – изявлението на свекървата е последната капка за м

Неотдавна Кейт, стара приятелка, се обади. В навечерието на сватбата ѝ с Дан родителите му се намесиха с лоши новини. Тя се съгласи да се срещне с мен и ми разказа следната история:

“Дан и аз планирахме да се оженим. Кандидатствахме предварително, защото сватбата щеше да е след три месеца. Сега се подготвяме, има много работа за вършене. Решихме предварително да обсъдим най-важните аспекти на бъдещия ни семеен живот.

И когато се оженихме, решихме да купим апартамент, който ще бъде наша обща собственост, всичко е справедливо. Родителите ми се съгласиха да платят парите на равни половини. Като цяло и двамата бяхме съгласни. Но после разбрах, че родителите на Дан вече са купили жилище за детето си. Естествено, те са я регистрирали на негово име.

“И тя трябва да вземе парите и да направи ремонт!” – каза свекървата. Кейт се вбеси. Двамата с Дан вече имаха своите планове и приготовления, защо да се намесват в бъдещото семейство и да взимат допълнителни решения? И защо тя трябва да ремонтира нещо в чуждата къща? Освен това договорите и сметките трябва да се пазят в папки “за всеки случай”.

Всичко това е много болезнено и ужасно. В края на краищата можехме да си купим къща и да я ремонтираме заедно. Но беше трудно да се угоди на бъдещата свекърва. Тя и баща му имаха достатъчно пари, за да купят подарък за сина си. И бяха свободни да похарчат тези пари по свое усмотрение.

“Ако не си съгласна с нашето решение, отмени сватбата!” – “Ако не си съгласна, отмени сватбата! – това е всичко, което Кейт чува от бъдещите си свекърви.

Момичето било толкова разстроено, че мислело да отмени сватбата. Какво можем да кажем тук? Разбира се, действията на майката не са неразумни. Ако вече се обсъжда възможността за съвместно ползване на апартамента в бъдеще. Синът вече има собствено жилище, а разходите за ремонт са много по-лесно възстановими, отколкото половината от стойността на самия апартамент. Майката на Дан не е възразила срещу решението на сина си. Все пак застраховката никога не вреди.

От друга страна, имало е споразумение. Ако то беше изпълнено, нямаше да има проблеми. Когато младата двойка се ожени, те щяха да купят имота и нямаше да има вражда. И ремонтът щеше да бъде завършен без родителите.

 

 

Rate article
“И нека Кейт вземе парите откъдето си иска и да направи ремонт в апартамента!” – изявлението на свекървата е последната капка за м