– Helena serga, turime nueiti į vaistinę. – Ji neseniai sirgo. Ar jūs man meluojate? – Negaliu patikėti, kaip pavargo Deividas nuo pasiteisinimų.

Deividas grįžo namo pavargęs. Prieš šventes klientai aktyviai teikė užsakymus ir reikalavo iš jo neįmanomo. Bute buvo tylu ir tuščia, o jo draugė naršė po telefoną.

– Kur tu buvai? – paklausė Sara.
– Darbe. Daug klientų, pavargęs…

Jis nuėjo į virtuvę ir ėmė raustis po puodus ir keptuves. Nerado nieko, išskyrus salotas ir dietinius kotletus. Barščiai būtų… Sara negamino normalaus maisto, nes stebėjo savo figūrą. Tiesą sakant, ji sakė, kad nepasirašė būti namų tvarkytoja. Deividas sėdo vakarieniauti, bet tada buvusi žmona atsiuntė žinutę, kad jos dukra serga. Jam reikėjo vaistų. Jis viską metė ir ėmė rengtis.

– O kur tu eini? – Sara nervingai pareiškė.
– Helena serga, turime nueiti į vaistinę.
– Ne taip seniai ji sirgo. Ar tu man melavai?
– Vaikai darželyje dažnai serga, tu to nesupranti.

Deividas taip nusibodo teisintis. Sara tokiais momentais visada piktindavosi, vaidindavo įžeidžiančią. Už 15 minučių jis jau buvo buvusios žmonos bute. Marija pasiūlė jam arbatos, jis neatsisakė, nes niekada neturėjo laiko vakarienei. Deividas apkabino dukrą ir ėmė su ja žiūrėti animacinius filmukus.

Prieš metus jie buvo paprasta šeima. O paskui jam kažkas šovė į galvą ir jis padarė klaidą – žmoną ir dukrą iškeitė į silpnumo akimirką, kuri dabar jam šovė į galvą.

Viskas jiems prasidėjo puikiai. Tačiau, matyt, buitiniai sunkumai, dukros liga ir finansinės problemos davė įtrūkį. Deividui teko dirbti be laisvų dienų, todėl jis buvo išsekęs. Ir tada atsirado Sara. Ji iškart apsuko jam galvą. Jis norėjo ją pamiršti ir nutraukti su ja ryšius, bet geri žmonės viską pranešė žmonai.

Marija negalėjo atleisti ir padavė skyrybų prašymą. Taip jis neteko brangiausio dalyko – šeimos. Nepaisant išsiskyrimo, buvusi žmona neribojo dukros ir tėvo bendravimo, nes tarp jų buvo labai glaudus ryšys. Deividas buvo pasirengęs bet kada atvykti, jei jiems prireiktų pagalbos.

Kol dukra gėrė vaistus, Deividas pažvelgė į buvusią žmoną. Ji tapo kitokia, tokia graži ir žydinti. Turbūt ji turėjo ką nors turėti. Jie paguldė dukrą į lovą ir susėdo virtuvėje. Marija pamaitino buvusį vyrą ir užvirė jo mėgstamą arbatą. Galų gale ji prisiminė. Deividui taip trūko įprasto namų maisto ir šiltos atmosferos. Tomis akimirkomis vyras galvojo tik apie tai, kaip galėtų iškeisti savo šeimą į vieną naktį. Kvailys! Jis neturėjo jokio pasiteisinimo.

Nors jau buvo gerokai po vidurnakčio, Deividas nenorėjo grįžti namo. Neklaužada Sara jį erzino, jos nuolatiniai priekaištai ir barniai jau varė jį iš proto. O čia jis jautėsi taip gerai ir patogiai. Šeimyninė atmosfera.

Deividas dar kartą pažvelgė į Mariją. Jis taip norėjo ją priglausti prie savęs. Ne, jį domino ne artumas, o sielos šiluma. Jis būtų atidavęs bet ką pasaulyje, kad tik susigrąžintų žmoną. Tą akimirką vyras pasijuto kaip berniukas per pirmąjį pasimatymą, kuris labai norėjo, bet bijojo pabučiuoti savo mylimiausią merginą.

Jis ryžosi paimti Marijos ranką, bet suskambo telefonas. Tai buvo Sara.
– Gerai, jau vėlu. Turiu pailsėti, – pasakė Marija.
– Gerai… Geros nakties.

Marija nuėjo į dušą, o Deividas nusprendė pasilikti. Išėjusi ji labai nustebo.

– Helena buvo atsibudusi, todėl jis pasiliko.
– Ačiū, – nusišypsojo Marija.

Deividas nuskubėjo prie buvusios žmonos ir pasakė:
– Aš noriu pasilikti su tavimi.
– Kas tai buvo? Deividai, net nepradėk. Visi “aš” jau seniai išspręsti.
– Tu kalbi apie apmaudą. O aš tave myliu.
– Deividai, aš išmokau gyventi be tavęs. Eik šalin! Kitaip daugiau niekada neprašysiu tavo pagalbos.

Deividas išėjo. Jis atidarė butą ir atsigulė svetainėje, kad nepabustų Saros. Jis nebeturėjo jai jokių jausmų, žinojo, kad atėjo laikas viską baigti. Taip, tai būtų bjauru, bet gyventi ir kentėti nebuvo išeitis.

Kai ryte Deividas pranešė Sarai apie savo sprendimą, ji rėkė kaip išprotėjusi. Mergina negalėjo patikėti, kad jis palieka ją, tokią gražią ir jauną.

– Visa tai buvo dėl jos. Tu visada ją mylėjai!
– Ir tai nebuvo tavo reikalas.

Sara buvo išvykusi. Liko tik ištirpdyti buvusios žmonos širdies ledą.

Rate article
– Helena serga, turime nueiti į vaistinę. – Ji neseniai sirgo. Ar jūs man meluojate? – Negaliu patikėti, kaip pavargo Deividas nuo pasiteisinimų.