Грейс проваля партито за новодомците заради агресията си. Но тя не знае, че по този начин е помогнала на Дани да намери своето щастие.

Дани и семейството му се преместват в селото. Решили са да си построят къща там и да се преместят за постоянно. Родителите се притеснявали дали на сина им ще му хареса животът на село, но той ги успокоил, като казал, че на село му харесва още повече, защото кой може да не харесва откритите пространства и чистия въздух?

– Сине, побързай с жена си, защото искам да чуя детския смях вкъщи – казал бащата, като потупал сина си по рамото.

– Щом го усещам тук – посочи Дани към сърцето си, – веднага ще го направя!

– А ти обърни внимание на Грейс, дъщерята на съседката ни, изглежда е хубаво момиче…

– Добре, татко, – това беше решението.

След осем месеца къщата беше готова. Всички съседи помогнали на семейството с ремонта. Те поканиха много хора на партито за новодомците. Същата Грейс им дойде на гости.

Цяла вечер се въртяла около Дани. Той й говореше мило, отговаряше на въпросите й, но в очите му нямаше интерес. Самата Грейс забеляза това. Тя застана в средата на стаята и каза:

– “От любопитство се разрових в архивите и открих, че земята ви принадлежи на други хора. Писах им, обясних им всичко подробно, така че очаквайте гости. Вечерта беше съсипана.

Родителите на Грейс се извиниха за дъщеря си и, изчервявайки се, се прибраха вкъщи, последвани от останалите. Дани и родителите му решиха да изчакат, в случай че се появят добри хора и не се наложи да разрушават къщата… Накрая на вратата се почука. Зад вратата стоеше красиво момиче в светло пухено яке. Майката на Дани я поканила в къщата и й дала топъл чай.

– Момичето ми обясни правата ми, като каза, че се занимавате с незаконно строителство върху нашата земя… – каза момичето.

– Ние сме готови да платим. Честно казано, не знаехме – прекъсна момичето майката на Дани, – просто назовете цената, ще се опитаме да съберем всичко бързо.

– О, не, какво правите? Ще изготвя договор за дарение. Вие сте построили къщата – вие живеете в нея. Нямам нищо против нея, за Бога. Просто исках да пререгистрирам всички документи на вас, за да няма недоразумения в бъдеще.

През цялото това време Дани лежеше в стаята си, но гласът на момичето сякаш го викаше при себе си, затова той влезе в хола. Тук почувствал в сърцето си, че това е тя, неговата бъдеща съпруга.

Сега близнаците Дани и Ева весело се шляят из къщата, а Грейс… какво да кажем за Грейс, тя все още е сама.

 

 

Rate article
Грейс проваля партито за новодомците заради агресията си. Но тя не знае, че по този начин е помогнала на Дани да намери своето щастие.