“Господи, що за момиче си, щом живееш като прасе?” Виктория чува всеки път, когато майка ѝ прекрачва прага на апартамента.

Майката на Виктория има ужасен и досаден навик. Тя обича да идва на гости, без да казва на никого, а след това да търси причини да “стигне до дъното”. Виктория е от онези жени, които обичат себе си и се посвещават на самореализация, затова не мисли за семейството си. Тя вече е успяла да си купи апартамент и кола и от дълго време живее на издръжка на майка си.

Това, което ѝ липсва, е разбирането на майка ѝ, защото за майка ѝ такъв живот е безсмислица. Тя е убедена, че дъщеря ѝ е нещастна, защото всяка жена на 30-годишна възраст трябва да мечтае за брак и деца. Неспособна да намери логично обяснение за начина на живот на дъщеря си, тя решава, че проблемът е в бъркотията вкъщи. Виктория откровено се дразни, че майка ѝ постоянно навлиза в личното ѝ пространство и се опитва да ѝ наложи нещо, защото отдавна е надраснала възрастта, в която това е било норма.

“Господи, що за момиче си, щом живееш като свиня?” – това чува Виктория всеки път, когато майка ѝ прекрачи прага на апартамента.
Въпреки това апартаментът на Виктория е доста чист. Разбира се, някъде може да има неизмита чиния или разгънати дрехи, но това не ѝ пречи да живее. Тя си има собствена чистачка, която идва два пъти седмично, така че “бъркотия” просто не е възможна.

Виктория е толкова уморена от приказките на майка си за перфектна чистота и създаване на семейство, че просто извърта очи.

Майка ѝ е на повече от 50 години, къщата ѝ е идеално чиста и винаги готова за гости, така че защо няма съпруг? Нима не е възможно да се омъжи втори път? А може би проблемът е, че никой мъж не би търпял такова “изтичане на мозъци”?

Веднъж майка ми премина всички граници, когато дойде в дома на дъщеря си и видя приятелката ѝ да пие чай в кухнята и започна да ѝ изнася лекции: “Господине, защо водиш глупавите си приятели тук? По-добре ще е, ако си намериш съпруг!”

– “Мамо, омръзна ми от теб! Мълчах и търпях всичко, но ти преминаваш всички граници! Ако толкова се притесняваш, че нямам съпруг, защо не се тревожиш за собствения си живот? Искаш ли да имаш съпруг? Тогава се омъжи и обсъди с него проблемите с домакинството и готвенето!

След това обидената майка се прибрала вкъщи и вече три седмици чака дъщеря ѝ да “изпълзи при нея”, за да ѝ се извини. Но това няма да се случи, защото Виктория е възрастна жена, която знае собствената си стойност и как иска да живее живота си, така че не иска да слуша глупави наставления и постоянни упреци. Най-лошото е, че дори майка ѝ да признае, че е сгрешила, тя няма да спре да упреква дъщеря си, защото нейното мнение е “опитно и квалифицирано”, а Виктория е все още “млада и зелена”.

 

Rate article
“Господи, що за момиче си, щом живееш като прасе?” Виктория чува всеки път, когато майка ѝ прекрачва прага на апартамента.