Глупавите деца решиха да се правят на независими и в крайна сметка се оказаха задлъжнели и без квартира.

Когато децата ни се ожениха, решихме, че ние, родителите от двете страни, ще им помогнем с жилището. Със съпруга ми имахме известни спестявания, както и свекърва ми. Обединихме ги и се оказа, че те са достатъчни за малък апартамент. Искахме веднага да го купим за децата си, но те казаха, че са самостоятелни и ще си го купят сами.

След известно време разбрахме, че наистина са купили апартамент, но тристаен. И откъде са взели парите? Взели са заем от банката, за да купят апартамента. А кой е трябвало да плаща вноските? Те казаха, че могат да си го позволят.

След това научаваме, че искат и кола. Ами, апартаментът е далеч от работата и е неудобно да се ползва обществен транспорт. Купиха си кола, също на кредит, нова, от шоурума. Въпреки че ние казахме, че ще е по-добре да си купят употребявана. Те ни увериха, че са независими и самостоятелни и знаят по-добре.

След това искаха да имат дете и за предпочитане то да се роди в чужбина. По този начин биха могли да получат и гражданство. Отново изтеглиха заем, за да може дъщеря им да роди при добри условия и лекарят винаги да я наблюдава.

Тя родила. След това искали да ремонтират стаята на бебето, затова отново взели кредит. Когато зададох въпроса – кой ще плаща? Ние самите, ние сме независими.

И ето го лошият късмет – зет ми беше уволнен от работа, а дъщеря ми беше в отпуск по майчинство. Няма пари. Как ще плащаме всички заеми? Помолиха ни да продадем вилата си извън града. Не искахме, но трябваше да го направим, за да не изпаднат в неплатежоспособност. За съжаление нямаше достатъчно.

Тогава трябваше да продадат апартамента, а след време и колата. Отидоха да живеят при нашите сватове. Сега хленчат, че нямат нищо свое. Разбира се, защото не ни послушаха. Заемите все още не са закрити – ще отнеме още няколко години. Само тъга и сълзи.

 

 

Rate article
Глупавите деца решиха да се правят на независими и в крайна сметка се оказаха задлъжнели и без квартира.