Финансите у дома вече са ограничени, а внукът ми си купи нов лаптоп. Не знам как да реша този проблем

Неотдавна семейството ни се сблъска с някои неочаквани проблеми и загубихме стабилните си доходи. Нека ви разкажа повече за това. Аз съм пенсионер и парите, които ми отпуска държавата, честно казано, едва стигат, за да покривам лекарствата си. С възрастта развих проблеми с кръвното налягане. Трябва да приемам лекарства до края на дните си. Синът ми и снаха ми отдавна искаха второ дете, но някак си не се получи. А в момента, в който забременя, тя загуби работата си. Най-малкият син вече е на 4 години и тя все още е вкъщи. По-голямата е вече на 16 години. Работи като куриер след училище и е спестил всичките си пари до последния момент. Наскоро си купи компютър.

Снаха ми отговори на моето недоволство с думите, че той сам е спечелил парите и не ни е молил за тях, и има право да прави с тях каквото си иска. А синът ми напълно загуби работата си. Преди да се роди най-малкият ми син, той печелеше добре и можеше да издържа напълно семейството си. Той дори спестяваше пари. Но постепенно се разболя и лекарите му поставиха ужасна диагноза. Всичките му спестявания бяха похарчени за лечение и лекарства. Когато по-малкият навърши една година, синът ми трябваше да отиде в болница за няколко месеца, болницата плати за това, но тъй като дълго време отсъстваше от работа, го уволниха.

По-точно казано, спряха да му дават важни дела, поради което той загуби комисионата си. А наскоро лекарите казаха, че трябва да се подложи на операция и след това ще му е необходима година, може би година и половина, за да продължи да живее пълноценно. Всички сме потресени от тази новина, но операцията трябва да се направи, а работодателите му няма да го чакат толкова дълго. Снаха ми ще трябва да си намери работа.

Тя вече мисли как ще се справим с нейната една заплата. Трудно е… Междувременно внукът ми си купува скъп компютър със собствените си пари. Дори не мисли да направи нещо, за да облекчи нуждите на семейството. Греша ли? Или внукът ми не трябва да се съобразява с нас и да поеме поне малко отговорност?

 

Rate article
Финансите у дома вече са ограничени, а внукът ми си купи нов лаптоп. Не знам как да реша този проблем