Исках да дам апартамент на децата си, но след това, което направи снаха ми, промених решението си.

Винаги съм смятала, че със снаха ми разчупихме всички стереотипи за отношенията между снахи и свекърви. В края на краищата ние имахме чудесни отношения. Никога не бяхме имали недоразумения или скандали. А преди една година Ребека беше в болница и аз й носех храна всеки ден в продължение на две седмици и взех внука си да живее при мен.

Също така планирах да подаря на децата къща. Те дойдоха при мен преди пет месеца. Доколкото разбирам, децата са решили да останат тук. По този начин внукът ми се чувства много по-сигурен. Досега те наемаха едностаен апартамент. Освен това Ребека щеше да има още едно дете. Със съпруга ми цял живот живяхме в неговата къща, а аз имах друг апартамент. Тъй като децата живееха в друг град, реших да го дам под наем. Това беше добър бонус към пенсията ми. Но сега реших да им направя подарък, за да могат да си имат собствено жилище.

Внукът ми беше на три години и му предстоеше да си има братче. През живота си работих усилено, за да спечеля пари за апартамент.

Но после започнах да забелязвам, че снаха ми се отнася странно с мен. Тя стана сърдита и недружелюбна. Оправдавах поведението ѝ, като казвах, че може да се случат дребни неща.

Наскоро отпразнувах петдесетия си рожден ден и поканих цялото си семейство и колегите. Реших да не празнувам в кафене, работих два дни, за да подготвя всичко.

Празненството беше искрено и топло, а час по-късно синът и снахата й казаха, че трябва да се приберат. Уж за да сложат сина ми да спи. Не възразих, защото разбрах всичко, опаковах им малко храна, а синът ми слезе да запали колата.

Ребека започна да обикаля нервно из къщата, търсейки нещо. Попитах я какво търси, а снаха ми отговори, че е сложила някъде телефона си. Предложих ѝ просто да го наберем и тогава със сигурност щеше да реши бързо всички проблеми. Но след моето предложение Ребека започна да се суети нервно из къщата.

Търсенето отнемаше твърде много време, затова реших да набера номера й без съгласието на снаха ми. Изведнъж чух звук в апартамента, който приличаше на кучешко виене.

Първоначално не можах да разбера откъде идва звукът, но после осъзнах, че това е мелодията на телефона на Ребека.

Снаха ми беше объркана, дори не се опита да се извини или нещо подобно. Взе си нещата и избяга мълчаливо навън. Отне ми няколко минути, за да се опомня. От очите ми се стичаха сълзи. Не разбирам защо се отнесоха с мен по този начин.

Приятелите ми се втурнаха да ме успокояват. Имах късмет, че не бях сама в къщата.

На следващия ден синът ми се обади и ме помоли да им дам ключовете от апартамента. Стана ми жал за децата, но имах смелостта да им откажа. Казах, че изобщо не искам да ги виждам. Снаха ми знае какво се случва.

Чудя се дали Ребека е казала на сина си за всичко. Иначе не разбирам защо никога не ми се извини за действията на съпругата си.

Чудя се какво съм направила, за да ги обидя. Или може би съм била прекалено любезна с тях?

 

Rate article
Исках да дам апартамент на децата си, но след това, което направи снаха ми, промених решението си.