Елена не можеше да сдържи сълзите си. Брат ѝ не ѝ беше казал, че майка ѝ е починала преди пет месеца. И именно от един нотариус жената научила причината за странното поведение на брат си.

От очите на Елена се стичаха сълзи. Днес тя се върна у дома. Брат ѝ не ѝ е казал, че майка ѝ е починала преди пет месеца. Момичето беше отчаяно. В края на краищата тя му се беше обаждала много пъти и го беше молила да даде телефона на майка ѝ, но той винаги имаше оправдания. Телефонът бил в ремонт или пък тя била заета. Елена изпращала на брат си пари, но майка ѝ все още не се свързвала с него. Алекс каза, че са се обаждали на Елена, но тя не е отговаряла.

Тогава той измисли история, че майка му е на почивка в санаториум, където няма връзка. И така имаше много оправдания. Така че Елена не издържа и се прибра вкъщи. Едва тогава научила, че майка ѝ е мъртва от пет месеца, но никой не ѝ е казал. Алекс се разхожда наоколо разгневен. Елена
не разбира защо е ядосан, защото през цялото време е изпращала пари за майка си, искала е най-доброто за нея. А той е ядосан. Всички пари са били използвани от брат ѝ. Сега той дори не иска да говори с нея.

Един ден по-късно Елена получава телефонно обаждане. Беше нотариус. Той казва, че се радва, че се е върнала в такъв момент, защото иска да каже нещо на Елена. Оказва се, че Алекс му е дал отказа на сестра си от наследство, но нотариусът не вярва, че тя е написала отказа. Елена
не можеше да повярва на очите си. Ето защо брат ѝ не се зарадва да я види. Всичките му планове се бяха провалили. Беше й любопитно да види този отказ.

Елена дойде при нотариуса, където Алекс вече беше там. Той веднага промени лицето си. Беше дошла в неподходящия момент.

Оказа се, че Алекс иска да вземе цялото наследство за себе си, така че сестра му да не получи нищо. А наследството беше значително. Голямата къща на мама и тристайният апартамент, в който живееше Алекс. Още по-рано баща му каза, че апартаментът е за двама души. Ето защо Алекс бързаше да влезе във владение на имота. Той дори не помисли да го дели със сестра си. Тя сама щяла да изкара парите си. А и целият имот според документите принадлежи на него. Пристигането на сестра му разруши всичко.

Алекс беше обвинен във фалшифициране на документи. Елена няма да се откаже от своя дял. Алекс престана да й говори. Сестра му дойде в толкова неподходящ момент. Той планираше да продаде всичко и да си купи апартамент в друг град. Планираше да си купи кола за остатъка от парите. Щеше да стигне за всичко и щеше да има достатъчно, за да живее. Но не… Как Алекс ще се измъкне от тази ситуация, не е известно. Трябва да наеме адвокат, но той не е евтин.

Елена решава, че няма да подаде жалба срещу брат си. Имотът ще бъде продаден, а парите ще бъдат разделени поравно. Но тя не иска повече да познава брат си.

 

Rate article
Елена не можеше да сдържи сълзите си. Брат ѝ не ѝ беше казал, че майка ѝ е починала преди пет месеца. И именно от един нотариус жената научила причината за странното поведение на брат си.