Една жена ми постави ултиматум: ако я обичам, трябва да се погрижа за детето ѝ.

Лиза и аз се запознахме случайно. Беше невероятна среща. Това може да се види само във филмите. Тя се спъна и падна, а аз се втурнах към нея и ѝ помогнах да се изправи. Предложих ѝ да я закарам и тя се съгласи. Шестгодишната ѝ дъщеря ни чакаше вкъщи. Детето и аз веднага си допаднахме. Момичето беше изненадващо мило и добро.

На следващия ден реших да посетя Лиза, за да видя как се чувства. Дъщеря ѝ не беше вкъщи. Момичето беше отишло при баба си за уикенда. Това беше чудесна възможност да опозная Лиза по-добре.

Прекарахме един хубав уикенд. Така започнахме връзката си. Бях убеден, че ни очаква светло бъдеще. Три месеца по-късно предложих на Лиза. Тя прие. Когато с Лиза заживяхме заедно, осъзнах, че единствената ми цел е да отгледам и осигуря детето на Лиза.

И без това не печелех много пари, а сега трябваше да харча всичко за осигуряването на Лиза и дъщеря ѝ. Те винаги искаха нещо от мен. Тогава попитах Лиза защо не иска издръжка от бившия си. Тя отговори, че не е искала нищо от него. Лиза ми постави ултиматум – ако я обичам, трябва да обичам и да осигурявам детето ѝ. Не мога да обичам чуждо дете, сякаш е мое собствено. Не съм готов да я подкрепям и да жертвам себе си. Момичето изисква много внимание.

Разбирам, че ще трябва да приема това. Но не мога да живея и да работя само заради детето на Лайза. Разбира се, дъщеря ѝ е най-близкото нещо на Лайза. Аз не съм от хората, които биха се отказали от всичко заради чужди деца. Мисля, че много хора биха се съгласили с мен. Не може ли Лиза да се постави на моето място?

 

Rate article
Една жена ми постави ултиматум: ако я обичам, трябва да се погрижа за детето ѝ.