Един мъж напуснал жена си и отишъл при друга, а жена му решила да му отмъсти. Минали няколко години и…

След шест години брак мъжът е разочарован от жена си. Тя, след раждането на сина си, започнала да се променя към по-лошо. Била нервна, суетна, винаги недоволна от нещо. Непрекъснато намирала причина да се скара със съпруга си, а след това плачела тайно. И престана да се грижи за себе си, напълня, не носи грим, ходи в безформен халат. Съпругът ѝ искал страст, но тя винаги имала “главоболия”. А майката на съпруга ѝ “налива масло в огъня”. Последната не харесвала снаха си. Затова майката запознала младите хора. Момичето е красиво, с изваяна фигура, добре поддържано, усмихва се съблазнително. Мъжът се развежда с жена си, майка му заминава на село, освобождавайки апартамента за любовници.

– Не бързай да се жениш – посъветвала майката сина си, – първо се огледай. Мъжът бил щастлив. Не общувал с жената, през уикендите се разхождал със сина си и се наслаждавал на ласките на момичето. Междувременно жената записала сина си на детска градина, отишла на работа и бавно се върнала към нормалния си живот. Минали шест месеца. Един ден момичето си събрало нещата и напуснало съпруга си. Казала, че ще се омъжва, и добавила: “С моята външност заслужавам мъж, по-богат от теб. А също така ти благодаря, че ми даваш подслон и храна. Мъжът седнал, сякаш бил заплют.

Струвало му се, че момичето го обича, но се оказало, че тя плаща с любов за храна и покрив над главата си. Седмица по-късно, след като се съвзел от циничната постъпка, мъжът решил да се върне при жената. Той дошъл, позвънил на вратата. Вратата отворило стройно момиче. В полумрака на коридора той видял само един силует. Имате ли нужда от очила вече? – попита тя и той разпозна гласа на бившата си. Вървейки напред, той разгледа жената. Същата красива като преди брака, тя се смееше весело на объркания поглед на бившия си. “Ела, ще ти направя един чай – каза жената. “Между другото – каза тя, когато седнаха на масата, – можеш да ме поздравиш. Ще се омъжвам…

 

Rate article
Един мъж напуснал жена си и отишъл при друга, а жена му решила да му отмъсти. Минали няколко години и…