Един мъж идва на гости на приятелката си, но в крайна сметка се влюбва в майка ѝ

Тя беше най-красивото момиче в курса, тя беше тази, около която останалите обикаляха, опитваха се да се сприятелят, опитваха се да се харесат. Момчетата не откъсваха очи от нея, дори учителите я обичаха не заради интелекта ѝ, а заради харизмата ѝ. Такива момичета винаги имат успех. Не по-малко привлекателна жена беше и майката на момичето. Само че дъщерята много се различаваше от майка си по характер. Бащата беше починал отдавна и жената вече не си търсеше съпруг. Вниманието на момичето беше привлечено от един мъж от съседната сграда. Той се беше преместил наскоро и затова не познаваше никого в квартала. Той се сприятелил първо с нея. Прекарали заедно цялото лято, а след това момчето било взето в армията. Момичето обеща, че ще го чака. Момчето не можеше да повярва напълно, но много се надяваше. Така изминаха дългите месеци от службата му. Накрая той се върнал. И тогава всичко било толкова очевидно за младите хора – среща с родителите им и сватба.

– “Мамо, момчето ще дойде днес в пет часа вечерта, трябва спешно да се приготвим. -До пет има време, сега ще приготвим вкусна питка. -Мамо, може би ще успееш да го направиш, но аз трябва да се гримирам, днес е много важен ден. -Добре… иди се гримирай. Вечерта дойде един човек. Беше с костюм, с цветя и шампанско. Веднага забеляза колко чиста и уютна е къщата и каква прекрасна майка има момичето. Тя е толкова привлекателна, така че дъщеря ѝ ще бъде също толкова красива и след 20 години. Всички лакомства бяха много вкусни, жената беше страхотна готвачка. Само дъщерята изобщо не харесваше кухнята, не разбираше как можеш да прекараш три часа в приготвяне на едно ястие, а после да го изядеш за няколко минути. -Много ценя и обичам дъщеря ви… така че, помислихме и решихме… изобщо, бих искал да се оженя за нея, искам да чуя вашето съгласие. -Бях готов за това, разбира се, нямам нищо против. Но не бързайте, млади сте, предстои ви обучение. Винаги ще имаш време да се ожениш. -Но, мамо… какъв е проблемът? Ние искаме да го направим сега, какво лошо има в това?

– Момичето изпадна в истерия и изтича да плаче в банята. -Но ти нямаш нищо против и не си казала нищо грубо, – изненада се момчето. -Да, случва се. Е, нищо, сега тя ще се разплаче, после ще се успокои. Тя често го прави. От онзи ден още не бяха говорили за сватбата, но момчето идваше на гости почти всеки ден. Не заради момичето… не можеше да повярва, но наистина харесваше майка ѝ. Тя беше толкова нежна и лесна, а също и мъдра, и точно такава, каквато един мъж би искал да бъде булката му. Осъзна, че това, което изпитваше към момичето, беше обикновена любов, но чувствата към майка ѝ бяха много по-силни. Човекът спря да им идва на гости. След като поговори с жената, те взеха решението заедно. Момичето не разбирало какво се случва, защо приятелят ѝ е изчезнал. Няколко месеца по-късно тя вече ходеше с нов мъж, омъжи се за него, а след това заминаха за чужбина. В този момент гаджето отново се появило в живота на жената. Чувствата им един към друг не угаснали, те тихо се оженили в службата по вписванията и започнали да живеят заедно.

 

Rate article
Един мъж идва на гости на приятелката си, но в крайна сметка се влюбва в майка ѝ