Един ден той се прибра вкъщи и обяви, че отсега нататък бюджетът ще бъде отделен.

По наше време семействата живееха по обичайните правила. Нещата бяха по-спокойни и по-лесни. А сега се появиха нови концепции. Отделни бюджети. Това е добре за мъжете , които носят пари вкъщи. И те не правят нищо друго.

Една моя приятелка е във връзка.

Те се срещат от дълго време. Той е решил да се премести да живее с нея. Възрастни мъже, не за първи път във връзка . Те са видели много, имат много опит. Много се обичат, възнамеряват да живеят заедно. Всичко е наред, но тогава мъжът предлага да живеят по съвременните правила. Да разделят всички разходи и разноски наполовина. Приятелката е изненадана.

Тя не разбираше защо. Заплатите им са почти еднакви. Но тя претеглила всички “за” и “против” и се съгласила. Осъзнала, че по този начин ще бъде дори по-добре. Въвела няколко точки, за да останат всички доволни. Например яйцата, плодовете и зеленчуците, които са в нейната градина, ще бъдат купувани от мъжа на цени от магазина.

Също така конфитюри, туршии, компоти. Всичко в къщата също ще се брои. Друга точка беше пране, чистене, готвене. Миене на съдове, гладене. Ако поръчате какво за обяд или вечеря, за това също щеше да има отделна такса. Отчитане на показанията на измервателните уреди, използване на уреди, съдове, мебели. Спането на легло също щеше да се таксува на час, точно както в хотел. За съжаление любителите на европейските стандарти ги очаква голямо разочарование. Всичко е справедливо.

Може би сега трудът на жените най-накрая ще бъде признат. В противен случай се оказва, че всички отговорности лежат върху жената , имуществото си е нейно имущество и накрая парите трябва да се разделят поравно. Младият мъж се замислил и осъзнал, че за него би било много по-изгодно да живее по обичайните правила.

Двамата заживели щастливо до края на дните си, без да се налагат нови стандарти.

 

Rate article
Един ден той се прибра вкъщи и обяви, че отсега нататък бюджетът ще бъде отделен.