Е, тогава нека всички бременни жени си стоят вкъщи, а не да се мотаят в претъпкани автобуси.

Млади човече, дай път на бременната жена!” – бабата в автобуса започва да се възмущава. – “Нищо страшно, бабо, ще сляза след една спирка” – отвърна бременното момиче. – “Какво имаш предвид, нищо, ти си бременна в деветия месец, трудно ти е да ходиш, а и е по-добре да седиш в такъв задушен автобус, пък и какво ще стане, ако ти стане лошо?” – Тогава нека всички бременни да си стоят вкъщи, а не да се щурат в претъпканите автобуси – отвърна човекът и веднага слезе от автобуса. Всички пътници погледнаха осъдително човека, но никой не каза нищо. И тогава две баби, седящи заедно, започнаха да говорят:

-Ще ви разкажа една история, която се случи в петнадесетия автобус. Тук автобусът спря, много хора слязоха. И останалите пътници започнаха да слушат историята: -В автобуса влиза една стара жена, такава слаба, тънка, кожа и кости. Косата ѝ е рошава, дрехите ѝ са мръсни, някои са скъсани. – “О, веднага си личи, че е бездомна” – отговори втората баба. -Не, не казвайте това. Всички съдим по дрехите, но ето как беше. Влезе и един младеж веднага й даде място.

Беше толкова силен, красив, висок. -Да, веднага се вижда, макар че на някои младежи им е останало малко образование – казва втората баба. -Да, много хубав жест. В ръцете си държеше една красива кутия. И така, човекът забелязал, че тази бабичка е без обувки. В края на зимата, в дъжда – тя беше боса. Човекът веднага свалил обувките си и ги сложил на бабата. -“Благодаря ти, сине. Здраве за теб – започнала странстващата жена. -Не е за предпочитане, бабо. Носи го за здраве, да не се разболееш.

Намерих си работа, току-що получих заплатата си и си купих нови обувки. Човекът слезе от автобуса и всички го гледаха как отваря кутията си на спирката, изважда новите обувки и ги обува. И тогава, когато всички се обърнаха да погледнат към бабата, тя изчезна. Как е изчезнала? Никой не знае. Просто си седеше там и след минута я нямаше. Това е като чудо.

 

Rate article
Е, тогава нека всички бременни жени си стоят вкъщи, а не да се мотаят в претъпкани автобуси.