“Е, сега вече е ясно защо се жени за теб” – каза бъдещата свекърва, като ми хвърли един поглед вечерта на нашето запознанство.

Аз съм втората съпруга на Аарон, знам, че от първия си брак той има дъщеря Мария, която е на 5 години. Но не се смятам за виновна, че първият му брак не се е състоял. Защото самият Аарон се разведе с жена си, а шест месеца по-късно се запозна с мен. Аз не съм разведена и го знам със сигурност. Освен това бившата съпруга на Аарон сега има друг. Мария, дъщеря му, понякога я взимаме у нас през уикендите, дори се сприятелих с дъщеря му, но не общувам много с нея.

Когато се запознах със свекърва си, бях много нервна. Запомнила съм тази вечер завинаги. Дойдох в къщата ѝ, тя ме погледна презрително, после очите ѝ паднаха върху корема:

– Сега виждаш защо се жени за теб – каза свекърва ми и се обърна настрани от мен.

Да, аз бях бременна. Но веднага казах на Аарон, че ако той не е готов за сватбата, тогава мога сама да отгледам дете, отдавна мечтая за син. Но Аарон искаше да имаме семейство, искаше синът му да се роди в брака.

Цяла вечер свекърва ми говореше само за бившата съпруга на Аарон и дъщеря му Мария. Как дъщеря му рисува добре, какви стихотворения е успяла да научи. Тя така и не ми зададе нито един въпрос.

– Мамо, защо на масата има допълнителни чинии?

– Затова поканих и жена ти, и Мария, тя е част от нашето семейство.

Но те не можаха да дойдат.

Вече съм родила момче, то е пълноправен внук на свекърва ми, но тя все още се отнася към мен като към празно пространство, включително и към внука ми. А веднъж насаме ми каза, че първата му жена е истинското му семейство, а аз съм само временен вариант.

 

Rate article
“Е, сега вече е ясно защо се жени за теб” – каза бъдещата свекърва, като ми хвърли един поглед вечерта на нашето запознанство.