Джейсън видял един мъж, който лежал на тротоара, и веднага му помогнал. Но тогава не знаел как тази случка ще промени живота му.

Джейсън е липсвал от работа в продължение на една година. Работеше като шофьор на камион и вземаше допълнителни смени, за да изкара малко повече пари. Факт е, че дъщеря му е диагностицирана с ужасна диагноза. Тя се нуждаеше от операция, която не беше по силите на едно обикновено семейство. Но тя можела да спаси живота на детето.

Веднъж той видял на пътя един човек, който лежал на тротоара, наоколо нямало жива душа. Джейсън веднага спрял колата и се затичал да помогне. Човекът бил жив, но в безсъзнание. По характерната рана на главата му личеше, че е бил ударен с нещо тежко. Джейсън качи безсъзнателното тяло на мъжа в колата и потегли към най-близката болница. Там мъжът бил диагностициран с леко сътресение на мозъка и няколко фрактури. За щастие нищо не застрашавало живота му.

Когато мъжът се събудил, се оказало, че е собственик на голяма верига ресторанти, той благодарил на Джейсън, че го е спасил:

– Това бяха моите бизнес конкуренти, които искаха да се отърват от мен по този начин. Как мога да ти благодаря?

– Нищо не е необходимо, радвам се, че си добре.

Но човекът беше много влиятелна личност. Той направил запитване и разбрал, че Джейсън има болна дъщеря. Човекът финансирал цялото лечение на детето.

Доброто винаги се връща, така че можете да бъдете внимателни към другите и да помагате на хората винаги, когато е възможно.

 

Rate article
Джейсън видял един мъж, който лежал на тротоара, и веднага му помогнал. Но тогава не знаел как тази случка ще промени живота му.