Джеймс се обажда на майка си да се погрижи за детето, докато той и съпругата му отидат на лекар. Когато влязла в къщата, тя се ужасила от видяното.

Синът на Линда Джеймс се жени преди пет години. Двамата с Бела работят усилено и за две години успяват да натрупат началната сума и да си купят апартамент в град близо до столицата с ипотечен кредит. А на сватбеното тържество зарадваха родителите си с очакваното попълнение в семейството.

Днес Бела е в отпуск по майчинство с бебето, а Джеймс печели пари. Доходите са достатъчни за семейството и за погасяване на ипотечния кредит. Но няколко месеца преди раждането Бела прекарва в леглото. Заплашва я спонтанен аборт и лекарите настояват за почивка на легло. Джеймс през тези два месеца се прибираше сам. Линда често ги посещаваше. Тя изпираше и гладеше всички дрехи. Прибираше ги грижливо в гардеробите.

А когато Бела вече беше в болницата, Джеймс покани една чистачка и тя накара апартамента да заблести. И през първите месеци, докато лекарите и сестрите идваха при бебето, апартаментът се поддържаше в ред. Но бебето вече е на две години, а младата майка пренебрегва чистотата и реда в къщата.

Днес Линда дойде в дома на сина си по молба на последния. Бела трябваше да отиде в столицата за среща с лекар. По принцип, ако Джеймс и Бела имат нужда от нещо, те водят сина си при нея. Но този път я помолиха да дойде сама, защото колата на Джеймс се развалила.

В десет сутринта свекървата вече влизаше в апартамента на сина си. И тя бавно изпадна в ступор от мръсотията в апартамента.

– Бела, що за бъркотия е това? – свекървата излезе от ступора си. А ти си направила сметище от апартамента.

– Нямам време да почиствам заради момчето – опита се да се оправдае тя.

– За да съкратя една дълга история. Не възнамерявам да остана в такава мръсотия! – Линда заповяда решително. – Няма да отидеш никъде, докато не изчистим тази бъркотия.

– Шегуваш ли се, Линда? Сега снаха ми е в ступор.

– Съвсем не. Ако нямате време, ще трябва да си уговорите друга среща. Аз няма да седя в тази кал.

– Не е нужно. Върнете се в стаята си. Няма да ви безпокоим повече.

Линда излезе от апартамента и се отправи към асансьора…

 

Rate article
Джеймс се обажда на майка си да се погрижи за детето, докато той и съпругата му отидат на лекар. Когато влязла в къщата, тя се ужасила от видяното.