Дъщерята на втория ми съпруг се премести при нас и реакцията ѝ ме остави без думи.

На 52-годишна възраст открих истинската си любов и се оженихме, въпреки че и за двама ни това беше късен етап от живота. Съпругът ми има възрастна дъщеря, която е на 25 години и сама е майка. Наскоро тя премина през развод и, изправена пред трудности, реши да се премести по-близо до баща си, за да получи подкрепа   .

Отначало общувах с нея само от разстояние чрез видеоразговори, разменяйки поздрави. Сега обаче, когато тя живее наблизо, стана ясно, че не ме приема. Опитах се да се свържа с нея и да поговоря, но тя ме възприема като заплаха, като конкурент за вниманието на баща си. Смята, че ако не се бях появил, тя все още щеше да живее с баща си в предишния им дом   .

в опит да разрешим ситуацията ѝ предложих да живее при нас, тъй като в къщата ни има достатъчно място. Изненадващо тя каза, че баща ѝ е против, защото току-що сме се оженили. Реших да проверя при съпруга си и той потвърди, че това е вярно. Той не искаше дъщеря му да става свидетел на потенциални конфликти или проблеми, които биха могли да възникнат в новата ни семейна динамика.

Нямам нищо против съпругът ми да помага на дъщеря си; всъщност вярвам, че е естествено бащата да подкрепя детето си. Въпреки това съм изненадана от обвиненията ѝ, че аз съм причината за всичките ѝ проблеми. Бих искала тя да разбере, че обичам баща ѝ заради това, което е, а не заради материални облаги. Изглежда, че тя смята, че без мен финансовата подкрепа на баща ѝ би била насочена единствено към нея и дъщеря ѝ. Всъщност съпругът ми им помага, доколкото може, но те все още едва свързват двата края.

Искам да поддържам хармонични отношения с доведената си дъщеря, но нейното негативно възприятие затруднява това. Надявам се, че с времето и разбирането ще успеем да намерим общ език и заедно да изградим грижовно семейство, което ще ни подкрепя и помага.

 

Rate article
Дъщерята на втория ми съпруг се премести при нас и реакцията ѝ ме остави без думи.