“Дори ги мързи да си измият косата. Нямат вкус, нямат стил” – една позната разказа какво най-много не харесват мъжете в жените над 50 години

Наскоро присъствах на рождения ден на моя бивша съученичка. Тази година се навършват 40 години от рождението ѝ. Познаваме се от първи клас и все още сме приятелки.

Сред гостите имаше много хора, които не познавах, но забелязах един стар приятел. С моята приятелка някога бяхме приятелки, въпреки че той беше с 8 години по-голям от нас. Когато другите гости отидоха да танцуват, ние си говорехме за живота си.

Сам е почти на 50 години. Бил е женен, но се е развел преди няколко години. Сега живее сам.

Самият Сам е много добре поддържан, внушителен и спретнат мъж. Занимава се със спорт от половината си живот. Той е противник на пушенето и алкохола. Освен това печели добри пари. Затова реших да попитам какво не подхожда на такъв красив мъж в неговата съпруга. А въпросът защо не се е оженил отново не ми даваше мира.

Сам сви рамене и каза, че просто не е намерил достойна кандидатка.

Той не се заглежда по млади хора, защото дъщеря му е на 23 години. И той не приема такъв вид брак.

Младите хора трябва да се привличат от млади хора. Но сред жените на неговата възраст няма подходящи кандидатки. Бях изненадана от подобни заключения. Реших да го попитам какво точно не допада на 50-годишните дами.

Той ми продиктува цял списък.

1. Проблеми от нищото.

Сам твърди, че с напредването на възрастта жените започват да измислят проблеми от нищото, т.е. да правят от нищо голям проблем. Казват, че са отгледали деца, внуци, имат комфортен живот. Така че нямат какво да правят. И дори тези, които продължават да работят и да се суетят за всичко, ужасно преувеличават собствените си отговорности. За такава дама мъжът става просто излишен.

2. Песимистично настроение.

Сам смята, че преминавайки възрастовата граница, жените започват да се вглъбяват в себе си, което в крайна сметка може да доведе до апатия или депресия. Такива жени са постоянно ядосани, поради което правят кисели физиономии. Не всеки мъж може да издържи на страданията на такива жени. Ясно е, че животът не е лесен, но подобно поведение на съпругите само усложнява ситуацията.

3. Външен вид и грижа за себе си.

Младостта си отива с годините, така че и красотата рано или късно избледнява. Но това не е основното условие за преждевременното стареене. То може да бъде само от това, че съпругата е пренебрегнала себе си. Някои хора след 50 години просто се отказват от себе си. Възрастта обаче няма значение. Винаги трябва да се грижите за себе си.

4. Интереси и хобита.

Или по-скоро тяхното отсъствие. Всичко, което интересува дамите над 50 години: опазване на околната среда, внуци и семеен бюджет. На мъжете им омръзва да живеят с такава жена. Дори на тази възраст не може да се мине без личностно развитие и мотивация.

5. Прекомерна наличност.

Когато самотна 50-годишна жена види ергенски мъж, тя се съгласява на всичко. Той се превръща в нейния печеливш билет, защото дамата разбира безнадеждността на положението си. Такива жени плаши липсата на гордост, скромност, принципи и т.н.

Не съм готов да се съглася с всички думи на Сам. Но може би в съжденията му има известна доза истина.

Какво мислите вие?

 

 

Rate article
“Дори ги мързи да си измият косата. Нямат вкус, нямат стил” – една позната разказа какво най-много не харесват мъжете в жените над 50 години