Докато шофира по пътя, вниманието на Адам внезапно е привлечено от едно момиче, което стои до автобусната спирка край пътя. Беше късно и не се виждаше никой друг.

докато Адам шофираше по пътя, кварталът вече беше обгърнат в мрак. Въпреки че беше почивен ден, Адам работеше, защото задълженията му по доставка не можеха да бъдат отложени. Въпреки това той поддържаше весело настроение, а вътрешността на колата му миришеше на домашните сладкиши на майка му. Тя винаги се грижеше да взема храна със себе си, за да може той да ѝ се наслаждава, докато пътува. Включвайки радиото, той чу любимата си песен, която го зареди с добро настроение   .

Докато шофираше по селския път, вниманието на Адам внезапно бе привлечено от едно младо момиче, което стоеше до автобусната спирка отстрани на пътя. Беше късно и не се виждаше никой друг. Загрижен, той свалил прозореца и попитал: “Нещо не е наред?” Момичето попита със сълзи в очите: “Бихте ли ме закарали до най-близкия град?”

Адам се съгласил да помогне без колебание. Отваряйки вратата на колата, момичето се представило и, прекъсвано от ридания, разказало историята си. Оказало се, че тя отивала на гости на своя приятелка в съседно село, но по погрешка се качила на грешния автобус, който се движел в обратна посока. След като изпуснала последния автобус, тя чакала няколко часа с надеждата, че някой ще мине    .

Адам, съчувствайки на затрудненията ѝ, я утешил, почерпил я с питката на майка ѝ и започнал разговор, след което продължили пътуването си заедно. Докато пътуваха, те осъзнаха, че се наслаждават на компанията си. Любопитството накарало момичето да попита дали мъжът е женен, на което той отговорил, че наскоро е срещнал момиче, което харесва, но все още не ѝ е предложил брак.

Когато пристигнал в града, Адам поискал телефонния номер на момичето, като я изненадал с намеренията си. “Ами приятелката ти?” – попита тя. На това той се изповяда: “Говорих за теб.” Две години по-късно съдбата си свършила работата и те завързали възела – щастлив резултат от случайната им среща.

 

 

Rate article
Докато шофира по пътя, вниманието на Адам внезапно е привлечено от едно момиче, което стои до автобусната спирка край пътя. Беше късно и не се виждаше никой друг.