Диана ражда син, когато е млада, и взема трудното решение да се откаже от него. Години по-късно обаче, когато се разболява, тя си спомня, че е имала син.

Израснала в провинцията, Диана била обикновено момиче без особени таланти и майка ѝ нямала големи очаквания за бъдещето ѝ. Майка ѝ често казвала: “След като завършиш училище, ще отидеш да работиш като доячка или продавачка в магазин. В това село няма нищо друго за теб.”

Диана обаче не се поддава на очакванията и след като завършва 9-и клас, забременява с момче, което е с една година по-голямо. Родителите на двете деца се събрали и решили, че внукът им ще живее с баба си по бащина линия, тъй като Диана не се чувствала готова за майчинство, а собствената ѝ майка не можела да осигури финансова подкрепа. След раждането животът на Диана се променя: тя напуска селото и постъпва в художествен колеж, за да стане художничка. Тя имала талант и желание да го направи. Харесваше ѝ градският живот, където можеше да се наслаждава на танците през уикендите, да ходи на кино и да пазарува, освободена от тежката работа в селото, като градинарство, носене на вода и отопление на печки. Диана решила да остане в града, още повече че с изкуството си печелела прилични пари   .

през последната година от следването си в колежа тя забременява отново и въпреки че обмисля аборт, ражда втория си син. Нейният годеник им дава стая в семейното общежитие, но все още е трудно да се справя с малко дете, докато учи, затова временно изпраща сина си при майка си в селото. По-късно майката на Диана умира и тя трябва да вземе сина си в града     .

С годините здравето на Диана бързо се влошило и тя си спомнила за по-големия си син, който бил пораснал и се справял добре в съседния град. Започва да го моли за финансова помощ за лекарства и храна, като емоционално го манипулира с чувство за вина и съжаление. Неспособен да издържи на натиска, по-големият ѝ син я поканил в своя град, за да му е по-лесно да се грижи за нея. Диана с нетърпение се подготвя да замине, но бащата на втория ѝ син я моли да остави детето при него, като обещава да се грижи за него и да го отгледа добре. Отначало тя е безразлична към това, съмнявайки се дали той изобщо е баща, но в крайна сметка се съгласява да остави детето на неговите грижи.

 

Rate article
Диана ражда син, когато е млада, и взема трудното решение да се откаже от него. Години по-късно обаче, когато се разболява, тя си спомня, че е имала син.