Децата не могат да преживеят, че баща им се е оженил

Един мой приятел се ожени преди две години. Мария е на четиридесет и пет години, а съпругът ѝ – на четиридесет и седем. Тя е щастлива със съпруга си Марк, който е мил, надежден и любящ мъж. Разбира се, това не е първият им брак.

Приятелката е разведена преди седем години, а настоящият ѝ съпруг – преди цели петнадесет. И двамата имат пораснали деца. Децата на приятелката живеят в друг град и имат свои собствени семейства. Децата на съпруга и бившата му съпруга живеят в нашия град.

По-големият му син е на двадесет и седем години (съпругът се е оженил рано), а дъщеря му е на деветнадесет. И ето, че децата му все още не могат да преодолеят факта, че баща им се е оженил. Как е могъл!!!

Марек официално се разделя със съпругата си преди петнайсет години, когато децата му са : на дванайсет и четиринайсет години. Живееше отделно от тях в собствен апартамент.

Но през цялото това време е помагал финансово, доколкото е могъл, и съответно е плащал издръжка през всичките петнадесет години. Не е имало никакво общуване с децата като такива. Бившата съпруга била против това, а и подрастващите деца също не желаели да общуват с баща си.

Но преди две години Марек се ожени за моя приятелка. Децата му се обадиха. По някакъв начин те разбрали! През всичките тези години те не искаха да го познават, а сега баща им започна да им липсва. Петнайсет години не им липсваше, а сега не минава ден, в който да не се обадят.

Дъщерята се обаждаше почти всеки ден в продължение на две години. Казва, че й трябват пари. Моли баща си да я заведе някъде или майка си (бившата си съпруга). Тя също така спешно се нуждае от бившия си съпруг.
Марек отказва, като обяснява, че има друго семейство, на което вече помага. И моли децата и бившата си съпруга да го оставят на мира.

Синът е същият. Двадесет и седем годишен мъж. На него също му липсва баща му. Взел е заем и моли за помощ, за да го върне.

Дори на празници и рождени дни децата се обаждат на баща си. За да може цялото семейство да празнува както преди.

А това семейство го няма от петнайсет години! Приятелят ми казва, че им е писнало. Искат да се преместят в друг град заради неудобството им.

 

Rate article
Децата не могат да преживеят, че баща им се е оженил