– Децата ми продадоха апартамента ми и ми купиха едностаен апартамент. Останалата част от парите взеха за себе си. Казаха, че ако не се справя, съседите ще им съобщят

Родителите ни живеят на петия етаж. Аз и сестра ми пораснахме и започнахме да живеем самостоятелно. Майка ми и баща ми се погрижиха всяка от нас да има къде да живее, затова купиха и на двете ни апартаменти. Така че в това отношение се справяме добре. Но оттогава родителите ни вече нямат никакви спестявания. И двамата са пенсионери    .

Баща ни често боледува, така че почти цялата им пенсия отива за лекарства. За какви спестявания можем да говорим? Но аз и сестра ми не сме свикнали да чакаме родителите ни да се разорят. А те никога няма да ни кажат. Ще вземат пари назаем, а после така или иначе ще трябва да ги върнат. След известно обсъждане със сестра ми решихме да помогнем на родителите си и да им даваме определена сума пари всеки месец. Това не е много и за двама ни, но те определено ще имат нужда от парите. Вече бях подготвил реч, с която да ги убедя да приемат парите от нас. Но, изненадващо, майка ми прие парите и беше щастлива да види какви прекрасни деца има.

неотдавна на четвъртия етаж се настани една жена на пенсионна възраст. Тя почти не разговаряше с никого и рядко излизаше от къщата. Възрастната дама изглеждаше затворена и мълчалива. Когато съседите видяха, че жената не иска да общува с никого, престанаха да я безпокоят. Оставили я да живее, както си иска    .

Но очевидно животът ѝ не бил толкова лесен. Всички я виждали да брои пари, за да си купи храна. Тя носела вкъщи предимно хляб и нищо друго. Никой не й идвал на гости. А един ден майка ни излезе от къщата заедно с нея по едно и също време. Тя попитала защо съседката ѝ винаги купува един и същ хляб. Съседката погледнала майка ми и се разплакала. Тя се оплакала от малката си пенсия, а освен това трябвало да плаща сметките за комунални услуги. Така че й оставало само за хляб.

– “Имате ли деца?” – попита майка ми.

– “Те ми купиха този апартамент и продадоха моя. Взеха парите за себе си и казаха, че едностайният апартамент е достатъчен за мен. А ако умра, те щели да бъдат информирани. Така беше. Наистина ли съм отгледала децата си по този начин? Не разбирам кога съм пропуснала възпитанието им.

Майка ми много съжаляваше за тази жена. Но какво можеше да направи, за да помогне? Напоследък майка ми започна да споделя с баба ми това, което ѝ носим. Тя също е щастлива, че ни има.

 

Rate article
– Децата ми продадоха апартамента ми и ми купиха едностаен апартамент. Останалата част от парите взеха за себе си. Казаха, че ако не се справя, съседите ще им съобщят