Чудя се дали днешните ученици знаят как да правят това, което ние правехме, когато ходехме на училище.

Някои хора казват, че според тях образованието днес е много по-добро, отколкото е било по време на комунистическата епоха. Това става просто нелепо, защото всъщност по време на комунистическата епоха децата са били много по-добре приспособени към живота. и просто независими, за разлика от днес. Какво точно ги е направило различни?

1.уменията в сферите на труда
В онези времена не беше голяма изненада, когато едно дете в седми или осми клас можеше да работи с горелка, да поправи телевизор или да смени електрически контакт. Тези неща са се преподавали в училище. Всяка тийнейджърка е знаела как да готви и шие. Още в училище те бяха истински домакини, готови за живота. Сега повечето от тях не могат дори да изпържат картоф.

2.Комуникация
Новото поколение деца не е много общително. На тях им трябват много усилия, за да намерят някого, с когото да поговорят или от когото да научат нещо. Причината е, че те прекарват по-голямата част от времето си онлайн. Общуването лице в лице отдавна е нещо, което не заслужава внимание. Как можеш да бъдеш достоен човек, ако не знаеш как да функционираш в обществото?

3. разбиването не е изграждане.
Сегашното поколение се е превърнало в пример за консуматорско общество. Никой не се интересува и не се интересува от това да поправи някое оборудване, за да спести пари, или да използва мозъка си, за да стане малко по-умен.

За какво? Всичко може да се купи. По време на комунизма, в комунистическа Полша, децата ценяха труда на родителите си и своя собствен. Те се интересуваха от това да поправят нещо.

 

Rate article
Чудя се дали днешните ученици знаят как да правят това, което ние правехме, когато ходехме на училище.