Човекът е отишъл на погребението на прадядо си, но определено не е очаквал това.

Човекът тъжно изключи телефона и закри лицето си с ръце. Жена му се приближи до него: – Нещо се случи, кой ти се обади? – Баба ми се обади, че прадядо ми е починал, беше на 95 години. Макар че не съм го виждал от няколко години, но съм прекарал детството си с него. – Съжалявам… трябва да отидем на погребението, ще отида на гарата да се обадя и да резервирам две места за влака. Мъжът остана да седи неподвижно на стола. Хубавите години от детството му, които беше прекарал в родното си село, веднага пробляснаха. Единственият спомен, който би искал да забрави, е една случка в училище. Веднъж при тях дошло ново момче от града. Но той дошъл при тях за малко и попаднал в класа на момчето.

Това момче непрекъснато се показваше пред момичетата, като казваше, че е професионален боксьор в града, така че може да победи всеки. Това момче изобщо не му харесало, те се скарали и започнали да се бият пред момичетата. И той загубил, а родителите на момчето-боксьор взели сина си и се върнали в града. Един човек дошъл на погребението и в къщата на прадядото се събрали много хора. Не е чудно, прадядо ми имал 4 сина, а сега, ако се преброи, има 9 внука и повече от 20 правнука. Вероятно за първи път цялото голямо семейство се събира на едно място. Момчето постоя с прадядо си, после баба му го изведе на двора.

Тя е новата ни булка. – Коя? – Това е твоят братовчед, само че те живееха в града като семейство, може би не си спомняш, сега ще му се обадя. Момчето вдигна очи и не можеше да им повярва. Бабата водеше за ръка същото момче – боксьор от училище. Оказа се, че това е вторият братовчед на момчето. Двамата се разпознаха веднага. – Значи ти си ми брат?! Не очаквах… кой би си помислил. – Да, особено като се има предвид, че селото ни е малко и как не сме пресичали пътищата си, когато сме гостували на роднини. – Не мога да си представя… нали си спомняш онази случка в училище. Съжалявам, не исках да те нараня по този начин. Особено ако знаех, че си ми брат, нямаше да те докосна. – Как мога да се ядосвам, ти все още си мое семейство.

 

Rate article
Човекът е отишъл на погребението на прадядо си, но определено не е очаквал това.