Брат ми често ме молеше за пари, докато се излежаваше на дивана, но веднъж, когато отказах молбата му, ме порази реакцията на майка ни.

никога не съм мислил, че собствените ми роднини ще ме накарат да напусна дома си. Те вярваха, че съм длъжен да подкрепям финансово всички членове на семейството, които са в нужда. От малък имах ясна цел да стана програмист, тъй като бях запален по тази област. Следвайки страстта си, завърших гимназия, получих висше образование в друг град и постигнах значителен напредък в избраната от мен професия. Усилията ми се отплатиха и без никакви затруднения получих високоплатена работа в областта на програмирането   .

Бях доволен и нямах намерение да се женя, тъй като ценях независимостта си и се радвах на живота според собствените си условия. Въпреки заетостта си винаги съм подкрепял финансово майка си и всяка година я водех на почивка. Бях й благодарен за всичко, което правеше за мен.

Всичко обаче се промени, когато по-малкият ми брат започна често да ми иска пари, твърдейки, че не може да си намери работа. Отначало нямах нищо против да му помагам, но скоро забелязах, че той се възползва от връзката ни. Това ме разтревожи и реших да бъда честна с него. Казах му, че трябва да се изправи, да си намери работа и да изкарва сам парите си, вместо да разчита на другите    .

Намерението ми не беше да откажа помощ от алчност, исках брат ми да поеме отговорност за живота и бъдещето си. Изненадващо, след като му отказах, майка ни се обади и започна да спори с мен. Обвини ме, че съм егоист и забравям за семейството си. Не само това, но и някои от роднините ми се отдалечиха от мен заради този инцидент. Постоянният срам ме подтикна да взема трудно решение: Реших да се преместя в друга държава.

Въпреки че не съжалявам за избора си, тъй като сега водя успешен живот с добри доходи, се отчуждих от семейството си. Въпреки това все още се опитвам да се обаждам редовно на майка ми и да ѝ оказвам помощ, когато има нужда от нея.

Rate article
Брат ми често ме молеше за пари, докато се излежаваше на дивана, но веднъж, когато отказах молбата му, ме порази реакцията на майка ни.