Богата приятелка пристига в малък град, за да се похвали пред приятелите си. Но в нейната история на успеха има много несъответствия.

Дорис пристига в родния си град, цялата щастлива и успешна. Тя събрала всичките си съученички и приятелки в едно кафене и дори платила за цялата маса. Седят там толкова важни, в скъпи дрехи, красиви бижута, маникюр, стайлинг.

– Как успя да стане толкова важна?

– Да, разкажи гі, Дорис. В училище ти беше толкова срамежлива, че не излизах с никого. През цялото време си мечтаеше за своето, а сега всичко наистина се сбъдна.

И тогава Дорис започна своята невероятна история. Като че ли в малък град като този няма какво да хванеш. Необходимо е да се отиде в столицата или в друг голям мегаполис. Именно това е направила тя след училище. Живееше в столицата и работеше като сервитьорка в скъп ресторант. Там я забелязал един богат мъж. Макар че той беше по-възрастен, но не с много. Тя била на 20 години, а той – на 38.

Започнал бурен романс, той ѝ купувал всички подаръци, които Дорис поискала. Имало обаче един нюанс – той бил женен. Но беше готов да подаде молба за развод, за да бъде с Дорис.

– И така, той се развежда със съпругата си? – попитаха изненадано приятелите му.

– Не, аз не съм чак такъв егоист. Той имаше не само съпруга, но и дете. Не исках да разрушавам семейството.

– А фактът, че сте имали връзка зад гърба на съпругата му, не разруши ли семейството? – Маги попита

– Не, това не се отрази на детето. И ако сте толкова ревнива, ще ви помоля да запазите упреците си за себе си.

– Маги, не прекъсвай Дорис. Продължавай, продължи историята – помолиха моите приятели.

В крайна сметка този мъж преписа апартамента на Дорис и се премести със съпругата си в друг град. По-късно Дорис се запозна с друг млад мъж. Той беше син на олигарх. Започнал да я учи да шофира и накрая й подарил готина кола като сватбен подарък. Двамата заминават за Бали за медения си месец. Ядяха екзотични плодове, ходеха на плаж, правеха масажи по местни технологии. Беше като в приказка.

– Защо нямате снимки от ваканцията? Няма никаква информация в социалната мрежа – попита Маги.

– Защото щастието обича тишината. Защо трябва да публикувам това, което виждам всеки ден, това са само неудачници, които се хвалят със снимки – отвърна Дорис.

Маги се почувства неудобно, приятелите ѝ започнаха да си шепнат за завистта ѝ. Просто не й се въртеше в главата как всичко може да е толкова лесно и просто. Освен това Дорис не е толкова красива.

Маги се прибра вкъщи. Една приятелка от друг град тъкмо беше пристигнала на гости на съпруга си.

– Защо си толкова тъжна, седни с нас на масата – започна мъжът. Маги разказа за успешния живот на Дорис. А приятелят на мъжа разпознал Дорис по някои признаци.

– Каква столица, тя живее в моя град. Работи в магазин за дамски дрехи, вечер я виждам да стои на автобусната спирка след работа. Чака автобуса.

– Откъде се е сдобила с такива скъпи дрехи и бижута?

– Може би ги взема от този магазин, но не сваля етикета, за да ги върне на витрината.

Маги изпита облекчение. Тя знаеше, че Дорис лъже. Маги не каза истината на останалите си приятели. Те ще си помислят, че тя нарочно си е измислила от ревност, но важното е, че Маги знае истината.

 

Rate article
Богата приятелка пристига в малък град, за да се похвали пред приятелите си. Но в нейната история на успеха има много несъответствия.