Богат мъж подарил апартамент на непознат, но отказал на приятелката му диамантен пръстен

– Имате толкова много пари, че и пилетата не хапят. И ти е жал да ми купиш пръстен с малък диамант. – И ако не ти бях купила кожено палто миналия месец, изобщо нямаше да ми говориш, нали? – Ти си просто скъперник, признай си го най-сетне. Мъжът излезе от апартамента на надменното момиче и започна бързо да слиза по стълбите. Той се качи в уютната си кола и се замисли. Момичетата винаги искаха от него скъпи подаръци, ако им обръщаше внимание и им подаряваше цветя, те го приемаха за даденост. Интересно, ако нямаше пари, дали някой щеше да му обърне внимание? Заради тези мисли, докато обръщаше колата, той случайно удари някого. Изтича навън. Оказало се, че е блъснал дете.

Мъжът му помогна да се изправи: – Добре ли си? – Да, добре съм. О, о, о. Оказало се, че това е момиче на 13 години. Тя стоеше на един крак, болеше я да стъпва на другия. – Къде живееш, ще ти помогна да ходиш. – Не, ще ходя сама. Момичето се опита да измине поне няколко крачки, но не успя. Тогава мъжът я взе на ръце, детето беше много леко, само кожа и ръце. – Аз живея на четвъртия етаж. Мъжът понесе детето. Вратата отвори жена на около 30 години, хубава, но очевидно много уморена и изтощена, в скромна тъмна рокля. – Какво направи тя? – попита жената. – Да, паднала е по невнимание. Когато мъжът постави момиченцето на крака, жената забеляза, че с ботушите си е изцапала палтото на мъжа. -Дай да го почистя бързо, да го сваля.

Докато жената почистваше палтото му, мъжът огледа апартамента. Той беше много беден, без отопление, затова момичето и брат ѝ седяха до печката. Подовете бяха криви, мебелите – овехтели, телевизорът – стар. Вечерта мъжът не можеше да изхвърли от ума си този апартамент и една скромна жена с деца. Тогава той реши да купи за тях двустаен уютен апартамент. На следващия ден завел новите наематели там. – За какво… Как, защо. Защо правиш това за нас? – Защото мога. Живях в такъв апартамент в детството си и бях много щастлив. Нека и децата ви да са щастливи. След това мъжът често виждал скромната жена и скоро станал баща на децата ѝ.

 

Rate article
Богат мъж подарил апартамент на непознат, но отказал на приятелката му диамантен пръстен