Бащата искал да ожени дъщеря си за сина на богатия си приятел, но дъщерята му признала, че обича друг. И така започнало.

Адам бил уважаван човек в селото. Със собствения си труд той беше придобил имот. Имаше голяма къща, плодородно стопанство и прекрасно семейство. От децата си имал само една дъщеря. Той не чувстваше душа в нея. Кейти израснала като умно и красиво момиче. Адам мечтаел дъщеря му да бъде щастлива, затова избрал за жених сина на свой приятел. Приятелят бил богат, а синът му бил единственият, за когото не жалел пари. Затова Адам се надявал, че дъщеря му ще се омъжи за него, ще бъде щастлива и няма да има нужда от нищо. Той започна да намеква на Кейти да обърне внимание на Давид.

Отначало Кейти се отметна и се пошегува, но после направо каза, че няма да се омъжи за Дейвид, защото обича някой друг. “Кого си успяла да обикнеш на своите деветнайсет години?” – изненада се баща ѝ. “Дейл, той наскоро се върна от армията”. “Кейти, ти луда ли си? Отвори си очите! Той на практика е сирак. Отгледала го е леля му, а те са бедни. Той няма нищо зад гърба си. Ти се жениш за него и какво? Как ще живееш? Дейвид е идеалният кандидат за теб!” – изкрещя баща ми. “Татко, познаваш ли Дейвид? Познаваш само баща му. С Дейвид бяхме в един и същи клас.

Той е мързелив и злобен. А Дейл е много трудолюбив, има добро сърце, златни ръце! Той ще постигне всичко сам! Бащата не одобряваше избора на дъщеря си, обезкуражаваше я по всички възможни начини. Единствено Кейти се доверила на сърцето си и се омъжила за любимия си. С течение на времето Дейл наистина постигнал много, сам преустроил къщата. Адам се удивлявал на интелигентността и изобретателността на зет си. Но с Дейвид наистина нищо не се получаваше, той пропиля всички пари на родителите си.

 

Rate article
Бащата искал да ожени дъщеря си за сина на богатия си приятел, но дъщерята му признала, че обича друг. И така започнало.