Баща ми ми забрани да взема дъщеря си, опасявайки се, че съм прекалено нежна с внучката му.

Баща ми ми забрани да вземам дъщеря си, опасявайки се, че съм твърде нежен с внучката му. Наскоро дъщеря ми започна да пълзи и всеки път, когато излизах от стаята, тя ме следваше, нетърпелива да бъде взета на ръце. Баща ѝ ме посъветва да не я разглезвам, като предположи, че тя ще се научи да се справя сама, ако остане на пода. Въпреки това не можех да се сдържа да не прегърна дъщеря си, което ме накара да се замисля дали не съм свръхпротективна.

Признавам, че съм склонна да бъда твърде нежна с нея, да я утешавам, когато плаче, да я обсипвам с доброта и да се въздържам да ѝ се карам. Може би компенсирам любовта и грижите, които са ми липсвали като дете. Израснах в сиропиталище след смъртта на майка ми и никога не познавах биологичните си родители. Настоящите ми родители, семейството на братовчед ми, ме приеха, когато научиха за положението ми, и ми осигуриха нов дом.

В началото беше трудно, защото баща ми беше дистанциран, а майка ми работеше неуморно, за да издържа семейството, като не ѝ оставаше много време за любов. Въпреки че знаех, че ме обичат, им беше трудно да го изразят. Затова се научих да създавам свой собствен разказ, представяйки си свят, в който съм обичана и възхвалявана като принцеса, управляваща земя на любовта.

С напредването на възрастта търсех одобрение и обич от другите, особено в романтичните връзки. Вкопчвах се във всеки признак на интерес и останах в нездравословна връзка в продължение на пет години, страхувайки се, че никога няма да намеря любов другаде. Съпругът ми, който е грижовен, знае някои неща от миналото ми и ме подкрепя, но не знае всичко. Въпреки преживяното в миналото не мога да не обсипвам дъщеря си с любов, вярвайки, че тя заслужава цялата любов, която може да получи, за разлика от тази, която имах като дете.

 

Rate article
Баща ми ми забрани да взема дъщеря си, опасявайки се, че съм прекалено нежна с внучката му.