Баща ми ме остави с майка ми и си спомняше за съществуването ми само когато на хоризонта се появяваше печалба.

в най-трудния момент от живота ми баща ми напусна семейството ни, за да бъде с друга жена, оставяйки майка ми, по-малката ми сестра и мен. Сестра ми беше само на две години и имаше здравословни проблеми, които с времето се влошаваха. Грижата за нея изискваше огромни средства, усилия и търпение. Въпреки че не разбирах напълно болестта на сестра ми, видях болката, през която майка ми премина, докато тя и баба ми правеха всичко по силите си, за да спасят сестра ми. Баща ми твърдеше, че е уморен, и спореше с майка ми, като ѝ причиняваше големи страдания. Заминаването му ми се стори като лично предателство, защото той беше мил и грижовен към мен, докато майка ми се грижеше за сестра ми   .

Денят, в който майка ми разбра, че баща ми ни е напуснал, се е запечатал в паметта ми като най-тъжния ден в живота ми. Той се премести в друг град, започна нов живот с друга жена и сякаш беше забравил за нашето съществуване. Дори когато баба ми по бащина линия го молеше да се върне, той остана безразличен. Година по-късно любимата ми сестра почина, оставяйки ни съсипани. Въпреки тази загуба баща ми така и не се върна, дори за да се сбогува със сестра ми    .

Майка ми страдаше много от загубата на дъщеря си, а баба ми стана основният източник на грижи и подкрепа. За щастие и двете баби бяха добри и любящи, като се превърнаха в моя втора и трета майка. Постепенно майка ми започна да се възстановява от скръбта си и да си спомня за моето присъствие. Със сълзи на очи тя ме прегърна и ми обеща, че никога няма да ме изостави, като се зарече да направи всичко за моето щастие. Верни на думата си, тя и баба ми застанаха до мен, като ми оказваха непоколебима подкрепа и грижи. Те дори се погрижиха да ми осигурят красива рокля за тържеството по случай завършването ми, за да се чувствам най-красивата в залата.

В продължение на много години не видях повече баща си, но не можах да го забравя напълно. Той се появи веднъж, единствено на погребението на баба ми, с надеждата да поиска наследство, предполагайки, че тя му е оставила апартамент. Мъдрата ми и състрадателна баба обаче остави апартамента на мен, когато бях само на дванайсет години. Нейният любящ жест отразяваше дълбоката връзка и грижа, която изпитваше към мен, доказвайки, че семейните връзки не се определят само от кръвта.

 

Rate article
Баща ми ме остави с майка ми и си спомняше за съществуването ми само когато на хоризонта се появяваше печалба.