Бабата се съгласила да седне с внука си, докато синът ѝ и съпругата му са на море. Но тя не можела да си представи какъв ад я очаква

Наскоро съседката ми се качи по стълбите с внука си. Преди това изобщо не знаех, че има внуци, а после тя ми разказва… Синът ѝ и жена му отишли на море да си починат, били много изморени в града, и оставили внука при баба му. На нея ѝ било трудно с него. Почти никога не виждала внука си заради трудните отношения със снаха си. Снахата не приемала съветите ѝ. В резултат на това жената си измила ръцете с детето и им казала да го отглеждат сами. Сега внукът е на две години и половина. Той не е много развито момче, ето защо е капризен.

Не може да се храни сам, не може да играе сам, ходи с памперс, а освен това, ако иска нещо, ще крещи, за да го получи така, както иска. А как момчето заспива, е отделен вид изкуство: бабата го люлее на крака, пее му песнички, понякога и това не помага. Две седмици ваканция за децата изглеждаха като ад за бабата. На третия ден тя вече крещеше. Детето е толкова непослушно, че едва не скача през прозореца; за щастие жената успява да го хване за крака. Ето едно такова момче. Бабата се обадила на бащата да дойде и да вземе детето, тъй като изобщо не можела да се справи с него.

Синът я послушал и казал: “Мамо, аз разбирам всичко. Но ние имаме билети, те не могат да бъдат върнати. И няма да си купим нови. Цените сега са високи. – Какво да правя тогава? – Мамо, не знам. Никога не са те молили за помощ, а е толкова трудно. Ако е прекалено трудно, дай го на някой дом за сираци. Всичко това е странно… На чия страна си ти? Кой греши в тази ситуация? Една баба, която не може да седне с внука си? Или бащата, който изпраща сина си в сиропиталище, без да изпитва чувства?

 

 

Rate article
Бабата се съгласила да седне с внука си, докато синът ѝ и съпругата му са на море. Но тя не можела да си представи какъв ад я очаква