Бабата плачеше и ми каза, че внукът ѝ е изпаднал в беда. Тогава реших да ѝ помогна. Бяхме много изненадани да разберем истината

Наскоро се озовах в странна ситуация. Вечерта трябваше да отида на село с родителите си. Но имах толкова много работа за вършене, че реших да се върна на следващия ден. На сутринта реших да хвана автобуса и забелязах баба ми на спирката. Дрехите ѝ не бяха нови, но бяха спретнати. Тя стоеше там и плачеше. Не можех да остана безразличен, затова реших да се приближа до нея    .

– Бабо, случи ли ти се нещо?
– Да, нещо лошо се случи с единствения ми внук. Днес ми се обадиха и ми казаха, че може да влезе в затвора.

тогава реших да разбера повече за това   .
Оказа се, че баба ми е получила обаждане от непознат номер и са ѝ казали, че внукът ѝ е в беда. Бабата няма право да казва на никого, дори на полицията. Можеше да е дори по-лошо.
– Бабо, дори сама ли сте набрали номера на внука си? Просто за да се уверите, че това наистина е вярно?
– Разбира се, че не! Толкова ме уплашиха, че ми забраниха да му звъня. Казаха ми само да изтегля парите и да им ги дам. Бях измамена толкова много пъти. Ще ми дадат неефективни хапчета, а наскоро дойдоха при мен сякаш от благотворителна организация, донесоха ми пакет елда и хляб. Когато отидох в друга стая, откраднаха портфейла ми.

– “Бабо, имаш ли номера на внука си?” – попитах аз.

И тогава старицата започна да търси нещо в чантата си. Тя извади стара тетрадка с номера, които си беше записвала от години.
Намерихме номера на внука ѝ и решихме да му се обадим. Набрах номера му и обясних цялата ситуация. Внукът попита къде сме и след двайсет минути беше там.
– “О, сине, благодаря ти! Ако не беше ти, щях да дам всичките си спестявания на измамниците.
Ето как става това. Няма смисъл да вярвате на който и да е измамник или да давате номера на картата си по телефона. Ако можете да предупредите някого за измама, моля, не оставайте безразлични.

 

Rate article
Бабата плачеше и ми каза, че внукът ѝ е изпаднал в беда. Тогава реших да ѝ помогна. Бяхме много изненадани да разберем истината