Бабата оставила апартамента на внука си – и започнала да го посещава в съня му. Когато на сутринта той се събудил и погледнал към масата, челюстта му веднага паднала.

Учех в университета, когато баба ми ни напусна. Това беше истински удар за семейството ни, особено тежък за мен. Доверявах ѝ се за всичките си тайни, винаги можех да разчитам на нейната помощ и закрила, когато нещо не се харесваше на родителите ми.

И така, започнах да живея живот на възрастен, изнесох се от родителите си и реших да изкарвам сама парите си. Честно казано, не бях много добър в това, липсваха ми пари. Много е трудно да се съчетават работата и ученето. Родителите ми все пак ми помагаха. И в един момент успях да спестя и да си купя мотоциклет – това беше моята мечта. Бях готов да бъда недохранен, но да спестявам за това, което искам. Щастието не продължи дълго, не можах да се справя с контролното, паднах и имах гипс на ръката. Трябваше да забравя за работата, тъй като поправях телефони, а това е работа с малки части.

Когато гипсът беше свален, в къщата ни се случи друга скръб. Майка ми беше хоспитализирана и трябваше да се подложи на скъпа операция. Всички решихме, че ще продадем апартамента, за да може майка ми да бъде здрава. докато търсехме купувачи, аз живеех в апартамента на баба ми. След инцидента с майка ми отидох на портрета на баба ми и започнах да разговарям с нея. Точно както преди.

Същата нощ баба ми дойде при мен насън, седеше на любимото си място до цветето и постоянно му обръщаше внимание. На сутринта, когато се събудих, си спомних, че отдавна не съм го поливала и това вероятно е било знак.

На следващата нощ баба ми отново дойде при цветето и се опита да го премести, но не успя. Сънят беше толкова реалистичен, че на сутринта дойдох при цветето и не можех да разбера какво не е наред с него.

И тази нощ отново баба ми дойде при мен насън, дойде при същото цвете, започна да го бута, то падна и саксията се счупи.

Събудих се и имах гъши тръс. Реших да превърна съня в реалност и да преместя цветето. Когато го поставих на пода, видях, че в масата има неродна дъска. Като я махнах, челюстта ми падна.

Оказа се, че това е скривалището на баба ми, където е държала бижута и пари. Това, което ме изненада най-много, беше, че баба ми смяташе, че имаме нужда от пари.

Благодарение на това откритие направихме операцията на майка ми, запазихме апартамента и дори имахме достатъчно за добра кола. Сега винаги, когато се прибера вкъщи, поздравявам баба ми, тъй като усещам нейната подкрепа.

 

Rate article
Бабата оставила апартамента на внука си – и започнала да го посещава в съня му. Когато на сутринта той се събудил и погледнал към масата, челюстта му веднага паднала.