Бабата нямала време да препише апартамента за внуците си. Жената решила сама да го подреди, като вдигнала голям скандал

В дома на двойката избухва ужасен скандал. След като изяснили отношенията си, съпругът и съпругата престанали да си говорят. Жената се разхождаше из апартамента и нарочно докосваше мебелите, дрънчеше чиниите, мърмореше под носа си. А съпругът нарочно не я забелязваше, усилваше звука на футбола или слагаше слушалки и играеше игра на компютъра. Въпросът беше в апартамента, или по-скоро в това кой ще го получи. Бащата на жената напуснал нея и майка ѝ, когато била дете, така че апартаментът принадлежал на майка ѝ. Когато била бременна, тя мечтаела за дъщеря. В резултат на това се родило момче.

-Какво голямо бебе си родила, имам толкова много стрии след теб. Всичките ми дрехи са променени. И то също е момче. Жената очевидно беше нещастна. Той беше доста голям, прав като герой. Бабата беше изцяло ангажирана с отглеждането на внука си. И жената се почувствала по-добре, погрижила се за себе си.

Дошла втората бременност, този път се родило дългоочакваното момиче. И аз родих лесно, без никакви стрии. Ето го и моето дългоочаквано дете. Тя стана дъщеря на майка ми. Цялото внимание беше насочено към нейното благополучие и щастливо бъдеще. А синът ми се премести да живее при баба си. Той ѝ помагаше в къщата, а тя го наставляваше във всичко. Тя го посъветва да отиде във военно училище.

Той отиде и се върна като широкоплещест военен. Бабата се гордееше с внука си. Тя също искала да има внучка, но тя не се интересувала от баба си. – “Тя постоянно ме съветва нещо, учи ме на правилен живот. Но аз и без нея знам всичко – каза момичето. – “Разбирам те напълно, дъще моя. Тя все се опитваше да научи и мен на нещо. Но не я слушай, ние сами знаем всичко – подкрепи жената дъщеря си. Тя израсна мързелива. Две години подред се опитвала да влезе в университета, но не успяла. За сметка на това си намерила съпруг и те вече се готвели за сватба. Бабата започна да говори за наследството.

– “Трябва да препишем апартамента на внуците. Така че всичко да върви по равно.” Баба каза това в петък. Но в неделя тя получи сърдечен удар точно в автобуса. Баба почина. След погребението жената си спомнила за апартамента. Сега тя е собственичката. И тогава грижовната майка решила да препише апартамента само на дъщеря си, за да може тя и съпругът ѝ да живеят някъде. -Помислихте ли за момчето? Бабата искаше да остави апартамента на двамата. Нека го продадат и да разделят парите помежду си – започна мъжът. Но жената отстояваше позицията си. Всичко най-добро отива при дъщерята. А синът вече е военен, нека той се занимава с бъдещето си.

 

Rate article
Бабата нямала време да препише апартамента за внуците си. Жената решила сама да го подреди, като вдигнала голям скандал