Бабата настройва внучката си срещу бъдещия ѝ брат. Стигнало се дотам, че момичето не искало да се роди брат ѝ.

Веднъж дъщеря ми се затича към мен и със сълзи на очи ме помоли да я оставя вкъщи. Не разбрах веднага какво има предвид тя. А след това разбрах и се почувствах неловко. Свекърва ми настройваше дъщеря си срещу бъдещия ѝ брат. Каза ѝ, че когато той се роди, аз и съпругът ми ще изоставим дъщеря си. – Мамо, вярно ли е това? Ти ме обичаш, нали?” – извика дъщеря ми. Опитах се да я успокоя. Дъщеря ми беше на 5 години. Тя отдавна искаше сестричка или братче, за да не ѝ е скучно. Но свекърва ѝ разваляше всичко.

Когато се разхождаха, свекървата ѝ каза: “Знаеш, че когато се роди брат ти, ще се преместиш да живееш при мен. Затова трябва да избереш играчките, които искаш да вземеш със себе си.” – Това не е вярно, мама и татко ме обичат. Те няма да ти ме дадат – отговорило изненадано момиченцето. Когато дъщеря ми разказваше разговора с баба си, много ми се искаше да се обадя и да я поставя на мястото ѝ. Какво право имаше тя да говори с дъщеря ми по този начин. Прегърнах дъщеря си. Говорихме си дълго време. Убедих я, че я обичаме и никога няма да я дадем на никого.

– Знаеш ли, твоят бъдещ брат е най-щастливото дете на света. Защото ще има такава умна и красива сестра като теб. Ще го обичаш, нали? – Разбира се. Ще го защитавам и ще си играя с него. “Ще го науча да стреля с прашка – весело ми каза дъщеря ми. Нахраних дъщеря си и я сложих да си легне. Когато съпругът ми се върна, поговорих сериозно с него за майка му.

Той не чакаше до сутринта, а веднага се обади на майка си. Помоли я да не говори повече глупости и че никой няма да й даде детето. Свекървата се разгневи. Каза, че повече няма да идва при нас. – Аз съм тук с цялото си сърце. Грижа се за момиченцето, а ти ми правиш това, нали? Е, добре, няма да идвам повече при вас и няма да се грижа за момичето. Дори не си и помисляй да ме молиш за това. Със свекърва ми не сме си говорили от онзи ден. Тя дойде само за изписването на внука си. Примирихме се с нея, но аз не оставих повече децата си.

 

Rate article
Бабата настройва внучката си срещу бъдещия ѝ брат. Стигнало се дотам, че момичето не искало да се роди брат ѝ.