Бабата на съпруга ми обеща да му препише апартамента си. В същото време тя му постави условие, с което все още не мога да се примиря

бабата на съпруга ми е жена с характер. Всички роднини трябва да играят по нейните правила. Тя просто пренебрегва онези, които не следват указанията ѝ. Тя не ме харесваше от самото начало. Не й харесваше стилът ми на обличане, или че имам собствено мнение за всичко, или че работата ми е на първо място. Веднага каза, че не иска да вижда такава жена до скъпия си внук. Но съпругът ми пренебрегна мнението на баба ми. Оженихме се и започнахме да живеем в апартамент под наем    .

– “Баба ми е в лошо здравословно състояние – каза веднъж съпругът ми, – и майка ми я взе да живее при нея”.

Изразих съчувствието си, защото той обичаше баба си дори въпреки нейния нрав.

Мина една седмица и съпругът ми отново спомена баба си.

– Майка ми каза, че баба ми искала да ми остави апартамента си като наследство. Но при едно условие – трябва да се разведем.

Помислих си, че съпругът ми се шегува     .

– Не, не се шегувам – отвърна той.

– И ти искаш да приемеш нейните условия?

– Фиктивно. Официално ще подадем молба за развод, ще покажа документите на баба ми. Тя ще регистрира апартамента на мое име и това е всичко. Ще се преместим да живеем там. По този начин тя няма да може да контролира кой живее там. А когато тя си отиде, ще подпишем документите отново. Дори в днешно време много двойки живеят в граждански съюзи.

Аз не приех предложението на съпруга си. За мен то е абсурдно. А и не искам да мамя един по-възрастен мъж. Тогава казах:

– Ако се разведем, това ще е завинаги. Без никакви измислици.

Вече няколко дни не сме си говорили. Ще направи ли той такова срамно нещо? Не знам.

 

 

Rate article
Бабата на съпруга ми обеща да му препише апартамента си. В същото време тя му постави условие, с което все още не мога да се примиря