Бабата дълго време не отговаряше на телефона и не отваряше вратата, а децата си мислеха, че вече е на онзи свят, но ги очакваше огромна изненада.

Съседката ми е възрастна жена. Но въпреки това тя се опитва да води активен начин на живот. Преди това се притесняваше, че децата и внуците ѝ не се интересуват от нея, заети са със собствените си дела, няколко пъти в годината по празниците само се сещат за нея и това е всичко. Но наскоро се запознала с един мъж на един танц. Започнали да танцуват заедно, после започнали да ходят по болници. Той я канеше на театър, на концерти. Започнали много интересен живот и жената забравила за безразличните си деца. А миналия уикенд тя навършила 75 години и възрастният ѝ съпруг решил да ѝ направи изненада.

Той посрещнал бабата с голям букет рози, а след това ѝ подарил билети за балет. Отишли на обяд, като преди балета решили да отидат в скъп ресторант. Внуците и децата си спомнили за нея чак вечерта. Дошли при нея без цветя и подаръци, не могли дори да купят торта. Започнали да я викат, да чукат на вратата, но никой не отварял. Нямали дори резервен ключ. Тогава се разтревожили, веднага извикали линейка и полиция.

Започнали да се подготвят за най-лошото, дъщерята започнала да ридае на вратата и да се обвинява, че не прекарва достатъчно време с майка си. Но тогава пристигнала черна луксозна кола и от нея излязла щастлива жена. – “Мамо, значи си жива… а ние мислехме, че вече си… -Не можеш да чакаш!”. – изкрещя бабата и гордо влезе в къщата заедно със спътника си. Дъщерята и другите гости дори не знаеха за личния живот на бабата, дълго време не я питаха как се чувства. Те се засрамили и се прибрали вкъщи. На следващия ден дъщерята с децата си и други роднини дошли при нея с подаръци и торта.

 

Rate article
Бабата дълго време не отговаряше на телефона и не отваряше вратата, а децата си мислеха, че вече е на онзи свят, но ги очакваше огромна изненада.