Баба за чуждо дете

По време на юбилея синът подарил на жената пътуване до лекар. Той казал, че ще се ожени, но не за обикновено момиче, а за жена, която е с десет години по-голяма от него. Разказал на майка си, че дълго време я ухажвал и накрая успял да привлече вниманието ѝ. Булката има седемгодишен син, когото ще осинови. Жената не била готова за такъв сценарий.

Жената се опитала да възрази, но синът грубо ѝ отговорил. Жената получила сърдечен удар и прекарала няколко дни в болницата. Когато я изписали, тя решила да обсъди проблема си с най-добрата си приятелка. Те седели в кухнята, като жената не можела да започне разговор. Тя погледнала замислено през прозореца.

– Докога ще мълчим? Кажи ми защо попадна в болницата, иначе седиш и гледаш подозрително през прозореца. Плашиш ме – започна разговора приятелят. На жената ѝ беше мъчно да гледа приятелката си. Тя разбираше, че става дума за сина ѝ. “Синът ми ще се жени. Той дори не се е консултирал с мен. Дори не можеш да си представиш кого е решил да доведе в къщата. Тя е с десет години по-голяма от него, а и има син от първия си брак.

Той му съсипва живота – разказва жената на приятелката си със сълзи на очи. – Може би трябва да стоиш настрана от живота му. Той вече е голямо момче. Той е на трийсет години, не забравяй това. Остави го да живее, както иска. По-добре се сприятели с приятелката му. Жената реши да послуша съвета на приятелката си.

На следващия ден тя се прибрала вкъщи при избраницата на сина си. Едно малко момче отворило вратата. – Мама не е вкъщи в момента, но можеш да я чакаш тук. Вие сте майката на чичо ми, нали? Току-що го чух да говори с вас по телефона. – Благодаря, донесох ти една играчка. Надявам се, че обичаш да си играеш с коли. Момчето грабна колата и се втурна в стаята. Жената се изненада, че момчето е добре възпитано.

Те си играха заедно, а после момчето я помоли да му приготви вечеря. Когато жената белеше картофите, снаха ѝ влезе. “Мамо, ние с баба готвим обяд. Ти се върна от магазина навреме – извика момчето от кухнята. Жената стоеше и не знаеше какво да каже. – Извинявай, не съм те питала. Мога ли да ви наричам баба? – Разбира се. Тя прегърна момчето. Жената разбра, че синът ѝ е в добри ръце.

 

Rate article
Баба за чуждо дете