Баба седеше сама и тъжна, когато изведнъж й се обадиха от непознат номер.

На седемнадесетия си рожден ден момчето получава като подарък красиво опакована кутия. Момчето я отворило и замръзнало от радост. Нова джаджа! Той не очаквал да получи толкова скъп подарък, затова бил много щастлив. По негова вина беше изгубил стария си телефон. Забравил го е някъде в спортното училище. Да останеш без джаджа в наше време е истинска трагедия, той имаше силното усещане, че е загубил не телефон, а някакъв крайник, защото е отслабнал. Не можеше да се свърже дори с приятелите си. А ето че има нова джаджа, всички проблеми са решени!

– Обади се на баба си, не си говорил с нея, откакто си загубил телефона си. Тя ви липсва. Добре, мамо. Момчето набира номера на баба си за спомен. Жената седеше тъжно до прозореца и гледаше как вятърът раздвижва листата на дърветата. Тъгата беше тежко бреме на раменете ѝ. Преди пет години единствената ѝ дъщеря претърпяла инцидент със семейството си. Оттогава на старата жена не ѝ били останали никакви роднини, тя била останала съвсем сама на света. Жената мечтаела единствено да отиде на оня свят колкото се може по-скоро. Изведнъж телефонът иззвънял. Това бил стар телефон с бутон, който й дала дъщеря й. Тя го зареждала по навик, отдавна никой не ѝ се бил обаждал. Виждайки непознатия номер, лицето на старата жена се изпъна от изненада. – Бабо, здравей, това е внукът ти. – Внукът? – Да! Как си? Как си?

-Добре… И после момчето говори за бизнеса си в продължение на един час. Старата дама седеше и слушаше със затаен дъх. Тя беше много доволна. – Е, бабо, трябва да тичам в клас! – Да, внуче, обаждай се по-често… Жената се разплака. – Бабо, какво правиш? Ще ти се обаждам всеки ден! И той го направи. Но седмица по-късно майка му го попитала: – Защо не се обаждаш на баба си? Аз те помолих да го направиш. – Какво имаш предвид? – Директно. Човекът набрал номера. – Бабо, защо си казала на майка си, че не ти се обаждам? – Скъпа, прости ми, че не си признах веднага. Ти набра грешния номер, но на мен ми беше толкова приятно да те слушам, че не си признах! Живея съвсем сам, нямам роднини… На следващия ден момчето и родителите му щяха да отидат да се запознаят с новата баба.

 

Rate article
Баба седеше сама и тъжна, когато изведнъж й се обадиха от непознат номер.