Баба ми преписа апартамента си на мен, а майка ми каза, че съм длъжна да предам апартамента на сестра ми.

Не ме обичаха от детството. Факт е, че имам по-малка сестра. Родителите ми я обичаха, но не и мен. Вече не казвам обичаха, защото те наистина просто не ме обичаха. Постоянно ни сравняваха и казваха, че аз съм лоша, а сестра ми е добра. Но всъщност тя беше много разпусната, беше най-лошата ученичка в училище, често изчезваше, а в единадесети клас и забременя от възрастен мъж. Въпреки че учех добре в училище, винаги съм била послушно, спокойно момиче. Но на родителите ми им се струваше, че напротив, аз съм най-лошата. Никога не съм разбирала защо не ме обичат.

Сред всички тези роднини, които не ме обичаха, имах една баба, която наистина ме обожаваше. Често оставах при нея дори в продължение на седмици. Разхождахме се из града, готвехме заедно, четяхме книги и много си говорехме. Баба ми винаги ми разказваше интересни истории. Когато баба ми почина, имах чувството, че съм загубила част от себе си. Но баба ми ме правеше щастлива дори и след нейното заминаване. Оказва се, че тъй като вече бях пълнолетен студент, баба ми преписа апартамента си само за мен. А на останалите е оставила нищо.

Но когато роднините ми разбраха за това, майка ми дойде и започна да ми се кара, казвайки, че трябва да продам апартамента и да им дам парите; или още по-добре би било, ако дам апартамента на сестра ми, защото тя и детето живеят в една стая. Когато тя каза за сестра ми, аз се ядосах още повече. А майка ми ме изхвърли през вратата с думите, че няма да получат нищо от мен. Цял живот на фона на сестра ми страдах, а сега съдбата ми даде шанс да изградя щастлив живот и аз ще го използвам. Когато баба ми беше жива, те дори не я споменаваха, така че защо трябва да деля с тях нейния апартамент?

 

Rate article
Баба ми преписа апартамента си на мен, а майка ми каза, че съм длъжна да предам апартамента на сестра ми.